Възможно е холандски националисти да дойдат да "помагат" за опазване на границата ни

3592
Възможно е холандски националисти да дойдат да "помагат" за опазване на границата ни

Вероятно още холандски националисти ще посетят границата ни до месец. Това стана ясно след посещението на Татяна Фестерлинг на българо-турската граница на територията на община Средец. Прокуратурата там обяви, че ще проучи визитата ѝ.

След посещението си Татяна Фестерлинг се е срещнала с Петър Низамов, който организираше доброволчески отряди по границата и показа видеоклип във Facebook, на който се виждаха вързани със „свински опашки” мигранти.

Перата определи Хекимян като "получил убежище" и обърнал се срещу България

Домашен, следствен, арест е, ръцете са ти вързани, не е много приятно, но някои са преценили, че така трябва да бъде. Това не е прест...

Според Петър Низамов Фестерлинг е прекарала няколко дни в страната ни, като е проверила положението по границата. „Видя, че границата е един разграден двор. Видя, че турските граничари са настъпили с 500 метра в българска територия и обикалят с автомати”, допълва Петър Низамов, цитиран от bTV.

Стотици българи участват в доброволческите отряди по границата. Според Иво Борисов, който редовно патрулира, те не задържат бежанци, а само сигнализират на властите. „Ежедневно се вливат доста хора и патрулите се увеличават, защото хората виждат неадекватното отношение на българското правителство и на цяла Европа”, допълва той.

От Българския хелзинкски комитет (БХК) апелираха да се проверят отрядите, с които се е срещала Татяна Фестерлинг, и дали те са законни. „Ако тя е дошла тук с подобни намерения и даже е участвала в подобни дейности, тя трябва да бъде разпитана от българските органи”, допълва Красимир Кънев, председател на БХК.

Същевременно холандските депутати се възмутиха и нарекоха групата „частна криминална армия”, пише още Topnovini.bg. Те поискаха холандското министерство на вътрешните работи да поясни дали има как да забранят на Вагенсфелд да пътува извън територията на страната.

Перата остава под домашен арест

Петър Низамов-Перата, станал известен като ловец на мигранти", остава под домашен арест. Мярката бе потвърдена от Бургаския окръжен съд...

Междувременно казусът с Динко Вълев, за който прокуратурата твърди, че подбужда към дискриминация, насилие и омраза, има развитие.

Вълев изля куп обиди срещу Българския хелзинкски комитет в ефира на bTV.

Той смята, че не подбужда към омраза. "Кой кого намери – те мен или аз тях? Опитаха се да ме нападнат, какво да правя? В България е пълно с „некви жени”, някакви „мухльовци”, които не излизат от вкъщи. Хелзинкският комитет ги финансира чужда държава", коментира емоционално Динко, който ги определи като „путьовци”. "Ако бяха на моето място, щяха да бъдат наебани ей там, на границата", категоричен бе той.

"Ако се притеснявах от нещо, щях да ида в САЩ, имам американско гражданство", подчерта Вълев. Той разкри и че в интернет имало обявена цена за главата му – 50 000 долара. По думите му наградата я дава „някаква Ислямска държава”. Същевременно Нидал Алгафари иронизира Вълев – че някакви хора специално дошли в България да търсят да нападат Динко. Алгафари е убеден, че Динко е проявил криворазбран патриотизъм. Не е лош човек, но се опита да се направи на по-интересен.

Съдът пусна Перата под домашен арест

Обвиняемият за незаконното задържане на трима афганистански мигранти Петър Низамов-Перата напусна в петък следствения арест, след като ...

Actualno.com припомня, че съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Вълев е дискриминационно. „Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване“, се произнася тя. „В случая от субективна страна данните позволяват налагане на извод, че Д. Вълев е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.
Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 юни. МИР ЗА УКРАЙНА И ВРЪЩАНЕ НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА: ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА...