Пети ден продължава контра-блокадата на българските превозвачи на ГКПП Кулата

3558
Пети ден продължава контра-блокадата на българските превозвачи на ГКПП Кулата
Снимка: БГНЕС

Пети ден продължава контра-блокадата на българските превозвачи на ГКПП Кулата, на опашката, дълга над 12 км, чака половин Европа – сърби, румънци, поляци, които не могат да разберат защо са тук, след като проблемът не е техен.

В момента се водят преговори между протестиращите гръцки фермери, дипломати, министър Ивайло Московски, областния управител на благоевградска област Бисер Михайлов и представители на превозвачите.

Цачева прати в Брюксел декларацията на НС за блокадата

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на ръководителите на европейски институции приетата с единодушие от българск...

"Исканията ни са същите, поетапно изтегляне на тракторите от Промахон, имаме подкрепата на държавата, фермерите мислеха, че няма да издържим, но ние сме тук", каза пред БГНЕС Веселин Дангов.

Опашката от тирове е дълга над 12 км, последните три километра – двойна. Много от ремаркетата са без влекачи, изоставени, към 11.30 на бедстващите вече над 4 дни шофьори се раздава храна от общините Петрич и Сандански.

„На опашката чакат поляци, сърби, румънци, какви ли не, това е половин Европа, не разбирам защо сме тук”, каза поляк. Сърбите стояха пред тира си, на масата имаше празни чинии, добре, че камиончето с храна ги посети и получиха хляб, кюфтета, баници, вода.

Оплакват се и от липсата на тоалетни, каквито има край пътя.

През уикенда и пешеходци няма да преминават през ГКПП "Илинден - Ексохи"

През уикенда ще бъде преустановено и движението на пешеходци през граничен пункт "Илинден - Ексохи". Това съобщиха представители на кон...

На Кулата вали проливен дъжд, нашите протестиращи са изпълнили кафетата в очакване резултатите от преговорите, вече водени и на дипломатическо ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com