Плевен домакинства на национален фолклорен фестивал

13332
Плевен домакинства на национален фолклорен фестивал
Снимка: БГНЕС

Плевен ще е домакин на Четвъртия национален фестивал за българско хоро "Мизия танцува". Това съобщиха организаторите на културното събитие пред БТА.

Клубове за народни хора, в които участват любители на български танци и специално на хорото от цялата страна, се събират в Плевен на 1 ноември (събота). Надиграването ще се състои в залата на спортния комплекс "Спартак". Състезанието с характерни за различните фолклорни области хороводи, както и с типични за Мизия танци, ще започне в 10.00 ч. При свободен вход за зрителите.

Шефовете на ДАИ-Плевен остават в ареста

Окръжният съд в Плевен остави в ареста ръководството на Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" (РДАА). То беше арестувано ми...

Всяка година спортният комплекс се оказва тесен за хората, които танцуват, и за тези, които искат да се наслаждават на техните танци, коментира главният инициатор и организатор на проявата Олга Мустакова. В журито са поканени утвърдени български специалисти в жанра - проф. Даниела Дженева, Димитър Манов, Мария Евтимова и доц. Георги Хинов – директор на Северняшкия ансамбъл на народни песни и танци "Иван Вълев" - Плевен.

Конкурсната комисия ще прецени уменията на танцьорите и ще определи най-добрите. Те ще бъдат наградени на церемония, която ще бъде организирана на централния градски площад "Възраждане" от 15.30 ч., за да може да се види от всички желаещи граждани и гости на Плевен. Тогава се очаква да се извие и "Най-дългото хоро".

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...