X
 
 

По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за "Вилагейт"

8182 7
По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за "Вилагейт"
Снимка: БГНЕС
Сдружение от три фирми е прокарало водопровод с минерална вода до хотел “Перун”, свързван с кмета на Сандански Кирил Котев, хотел “Едиа” и къщата за гости в имота на бившия зам.-министър на туризма и икономиката Александър Манолев. В документите за водохващането от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) пише, че собственик на имота е Манолев. Той отрича този факт, който е документиран и в Имотния регистър, твърди сайтът за разследваща журналистика "Биволъ".

Междувременно "хотелиерката" на Манолев - Ана Димитрова - е наела стотици декари от общината и усвоява евросубсидии за животновъдство - от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), което личи от писмо точно на ДФЗ. Загадка е как тя гледа животни с един работник, ако изобщо има животни. А адресът "Даскал Козарев" 10 в Сандански, където би трябвало да може да бъде намерена Ана Димитрова, защото там се намира фирмата ѝ ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова", съвпада с адреса, на който е регистрирана сестрата на Александър Манолев – Рая Димитрова Манолева. Тя е съдия в Районен съд-Сандански. Всъщност "Даскал Козаев" 10 е адрес на ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" до 25 октомври, 2018 година, когато фирмата се мести другаде - Р-Н ПЪТЯ НА ХИДРОСТРОЙ 43, според справка в Търговския регистър.

"Вилагейт": Строена ли е с европари луксозна къща на зам.-министър Манолев?

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка след като Върховната касационна прокуратура започна проверка по п...

През 2017 г. е основано сдружението “Аква-Спартак”, с членове фирма “Профстрой”, която е на роднини на кмета на Сандански Кирил Котев (брат му Иван и майка му Людмила, като до 2014 година и Кирил Котев е част от компанията), фирма “Едиа”, която е на Иван Станоев Мичев, приближен до Александър Манолев, и “Агротрейд – Ана Димитрова”, която е построила имението в имота на Манолев с европейски пари. Дейността на сдружението е ясно дефинирана: “Изграждане и експлоатация на водопровод за минерална вода на хотел "Перун".

Бившият зам.-министър отрича, че имотът е негов и твърди, че го бил продал на Ана Димитрова през 2012 г., което по документи не е вярно, отвръща "Биволъ". Манолев твърди още, че отсядал в къщата за гости, построена в неговия имот, за което имал фактури, а в интервю за “Труд” въпросната Ана Димитрова разказва как той ѝ помогнал да стартира хотелиерския си бизнес, като бил един от основните клиенти и привличал други клиенти “от уста на уста”.

Преди изграждането на водопровода е уреден и въпросът с водохващането. През 2016 г. управителят на ЕТ “Агротрейд – Ана Димитрова” е поискал от Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” издаване на разрешително за водовземане от минерална вода – изключителна държавна собственост. В искането е посочено изрично, че целта на заявеното използване на водите е “профилактика в обект Къща за гости в имот с идентификатор 65334.226.7841, собственост на Александър Димитров Манолев, който е дал учредено право на строеж в имота на ЕТ “Агротрейд – Ана Димитрова”. А отговорът на Басейнова дирекция е красноречив - и личи до кого е адресиран!

Според публикации в различни медии вилата на Манолев е изградена като къща за гости, финансирана с 400 000 лева по Програмата за селските райони.

Зам.-министър Манолев подаде оставка заради разследването на имота му

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. Като мотив за решениет...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  то туй е ясно, че цялата политическа пасмина са за разстрел.. ама лошото че няма нови лица..
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Да разследват бившия кмет на правец красимир живков сега зам министър на водите какви дворци с часовникови кули има в правец и от къде са парите за тях за милилни
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Бивол да не забравят търсачката! построени къщи за гости,купени джипове,фотоволтаици,перки, хелекоптери и самолети , построени с европари! първо да подхванат Порожанов за времето дето е бил -разрешил!!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Бах тия от Бивола страшни бе, ма по-добри от ЦРУто :)
 • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ами, нали си подаде оставка човека, какво искате още? В тази държава това е достатъчно за да си изкупи вината. Сега вече може да си бъде "обикновен гражданин" и да се ползва от всичките придобивки преди оставката.
 • Тони Трайчова Цветанова от Равно поле ул.Изгрев 1 Тони Трайчова Цветанова от Равно поле ул.Изгрев преди 10 месеца Профил на трол?
  Знам кой са замесени във убийството на Янко Янков от Мусачево руската албанската и сръбската Мафия путиновия има връзките и средствата за операция извън Европа щете изпея Путин в мише дупка щете навра теб и цялата шайка разбойници така да знаеш момчето от КГБ И Баневите са замесени със случия Янко Янков от Мусачево Кътедо беше разстрелян 9:30 сутрин
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  И к'во от това? Аз пък какво знам, ама няма да кажа...
  : 0 !