Поднесоха венци на мястото на атентата

4735
Поднесоха венци на мястото на атентата

Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников поднесе венец на мястото на кървавия атентат, при който бяха убити петима граждани на Израел и българският шофьор на взривения автобус Мустафа Кьосов. Той е на посещение в Бургас заедно с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. В делегацията са още посланикът на Израел Шаул Камиса-Раз, представители на страната, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, главният секретаря на МВР Калин Георгиев. Всички официални лица и ръководството на летище Сарафово поднесоха цветя. В памет на загиналите беше запазена минута мълчание, предаде Стандарт нюз.

"Събрали сме се да почетем паметта на хората, които загинаха при този терористичен акт. Поводът, по който се събираме, е тъжен, но оттук нататък се надявам да се срещаме по хубави поводи", каза министър Добрев . "Надявам се подобни терористични актове да не се случват никъде. Нека да почиват в мир всички загинали", добави той.

След терора светът е друг

В Израел всеки ден се водят много войни: семейни, партийни, между бедни и богати, млади и стари, религиозни и атеисти, евреи и съгражда...

Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников също изрази съжаление от случилия се инцидент и допълни, че се надява подобни актове да не се случват никъде. "Дойдох от името на Израел и от името на израелския народ, за да оттам заслуженото на хората, които загинаха – израелци и българин, и заедно със семействата да може ясно да кажем, че няма да отстъпим пред терора", заяви Мисежников. По думите му всички заедно трябва да се изправят срещу подобни терористични актове.

Кметът на Бургас Димитър Николов изказа своите съболезнования за загиналия наш сънародник и приятелите от Израел. Бургазлии са добри хора, с отворени сърца и споделят мъката на жителите на Израел. "Като кмет искам да кажа, че разследващите правят всичко възможно, за да заловят престъпниците, причинили това зло", каза Николов.

Възпомонателната церемония завърши с религиозна молитва, отслужена от израелски духовници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com