Пожарникари започват спешни проверки на новите COVID отделения

1667
Пожарникари започват спешни проверки на новите COVID отделения
Снимка: БГНЕС

Получихме указания от министър-председателя да извършим проверки на новосъздадените COVID отделения. На база Закона за МВР от днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болничните заведения. Това обяви на брифинг главен комиср Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

За какво ще следят пожарникарите?

Протест на медиците от онкоболницата в София заради откриване на COVID зона

В 8 часа медици от столичната онкологична болница (УСБАЛО ЕАД) излизат на протест пред лечебното заведение, съобщава БНР. Причината е ...

"Идеята е да осигурим достатъчно безопасност на пациентите и лекарските екипи, както и да предотвратим такъв инцидент, какъвто възникна в Румъния преди два дни, при който загинаха 10 души. Нашите органи по места ще влязат във връзка с ръководителите на болничните заведения и ще проверят осигурени ли са всички условия на безопасност. С министър Ангелов се разбрахме, че най-важното е възможно най-бързо да евакуираме болните хора при евентуален инцидент. Това е тежка задача, но не е неизпълнима. На второ място трябва да проверим всички изградени инсталации в новите отделения и да проверим дали персоналът, който лекува болните, е добре запознат с мерките за безопасност. Нашите колеги имат още за задача там, където няма все още планове, да изготвят такива. Плановете ще са съвместна реакция и адекватна намеса. Там, където вече има такива планове, ще ги актуализират. Задачата ни е да заедно с персонала да реагираме възможно най-бързо и да не допускаме жертви. Реалните проверки започват от утре и до петък ще имаме резултати", разкри главен комисар Николов.

Пожарникарите на "първа линия" в София:

 

"Оказваме помощ на Центъра за спешна помощ в София, като транспортираме по-леки случаи на болни с COVID-19. До момента сме се отзовали на 502 сигнала. При нас заразените служители са под 200, което прави около 2%", заяви от своя страна старши комисар Красимир Шотаров.

Трансплантирани пациенти на протест

Трансплантирани пациенти от цялата страна ще се съберат днес на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването, предаде БГ...

"Положили сме максимални усилия нашите служители да бъдат максимално защитени, когато отиват в Центъра за спешна помощ в София. Готови сме да помагаме и на други спешни центрове в страната, но към момента няма такива искания към нас. Следим внимателно ситуацията с нашите служители, защото ние също сме част от обществото. Правим всичко необходимо, за да предпазваме и защитаваме нашите служители. Искам да благодаря много и на доброволците, които ни помагат", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com