Полицаите на пореден протест за по-високи заплати

1187
Полицаите на пореден протест за по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Полицаи се събраха на пореден протест пред столичния храм "Свети Седмочисленици", за да настояват за по-високи заплати – поне с 15% до края на годината, както и за изцяло нов закон за МВР.

Още при първия си подобен протест, който беше на 5 юли, служителите на МВР заявиха, че ще повтарят акциите на всеки свой професионален празник до края на годината, ако проблемът не бъде решен.

Зам.-вътрешният министър се скара на полицаите за ултиматума за протест

Не ми харесва тонът, с който се говори. Да се заканваме, че ще протестираме всеки ден по време на европредседателството е несериозно. В...

Синдикатите в МВР обявиха протестна готовност малко след встъпването в длъжност на новото правителство. Последваха преговори между тях и ръководството на ведомството, при които бяха обещани нови униформи, а също така бе прието на полицаите, които не са получили униформи, да им бъдат изплатени парични компенсации.

По искането за поне с 15 на сто по-високи заплати така и не бе постигнат консенсус. Според вътрешния министър Валентин Радев този ход не може да бъде предприет в рамките на бюджета за този година. Синдикатите обаче твърдят, че за увеличението не е необходима актуализация на бюджета, а само постановление на Министерския съвет.

Относно Закона за МВР синдикатите настояват за отмяната на реформата, инициирана от предишния вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com