Полицаите протестират на професионалния си празник

2422
Полицаите протестират на професионалния си празник
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планира протест с искане за увеличение на заплатите в системата навръх професионалния празник на полицията – 5 юли. Това съобщи пред БНР зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) Генади Тенев.

Той уточни, че полицаите нямат право да протестират ефективно и заради това най-вероятно ще се съберат за шествие в центъра на София. В него ще се включат само тези служители, които са в почивка.

Синдикатите в МВР започват разговори за протести, искат среща с министъра

Управителният съвет на СФСМВР намира не само за изненадваща, но и за неприемлива позицията на министъра на вътрешните работи, изразена ...

В последния работен ден на миналата седмица от СФСМВР обявиха, че започват подготовка за протести след изказването на вътрешния министър Валентин Радев, че е недоволен от договорката между заместника му Стефан Балабанов с представителите на синдикатите за увеличение на заплатите в системата,

В отворено писмо до медиите СФСМВР покани Радев на преговори за решаване на проблема. Според тях позицията му "буди недоумение".

Окончателното решение за протеста и кога точно да бъде проведен ще бъде взето на предстоящото този уикенд заседание на управителния съвет на синдикалната федерация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com