Полицията няма да охранява маститите клиенти на КТБ

11710
Полицията няма да охранява маститите клиенти на КТБ
Снимка: БГНЕС

МВР няма да се превърне в частен охранител на вложителите, които от утре ще могат да изтеглят гарантираните си депозити от КТБ. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след заседание на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Попитан колко време ще има полицаи пред банките, когато се разплащат средствата от КТБ, Вучков каза, че конкретно времетраене не е направено, служителите на реда ще са пред клоновете колкото е необходимо. Няма да има мобилизация на полицаи от страната, тъй като клонове на тези банки има в цялата страна. Става дума за около 1150 офиси и клонове на 9 банки на територията на цялата страна. Разстановката много внимателно е направена от професионалното ръководство. Надявам се да няма напрежение, още повече, че се надявам и на благоразумие на гражданите, поясни Вучков.

Според него не е необходимо всеки от вложителите да си тръгне с по 14 000 лв. колкото ще бъде вероятно средния размер на депозитите, които ще бъдат изтеглени. Не е необходимо в първите дни, първите седмици и месеци това да го правят, но ние нашата работа сме длъжни да си я свършим, каза Вучков. Той коментира, че не е работа на полицията да осъществява частна охранителна дейност във връзка с това дали полицаи ще охраняват вложители с големи суми в КТБ.

Как ще става тегленето на депозити от КТБ - тук.

Относно оградата на границата с Турция вътрешният министър коментира, че тя не е във вреда на турската страна или израз на враждебност. Целта й, припомни той, е всички, които искат да потърсят убежище и бягат от война, да минат през пунктовете, за да се ограничи бизнеса с трафик на хора. Той поясни, че ще има специална среща с турския посланик следващата седмица относно оградата, както и, че ще проведе среща утре с новия еврокомисар по проблемите на миграцията в Брюксел. На нея Вучков щял да постави въпроси за малко по-голяма европейска солидарност за справяне със сериозния бежански натиск по българо-турската граница. Той допълни, че засега няма вариант да се разселват бежанци от България към Европа.

Полицаи дежурят пред банки да пазят вложителите в КТБ

"Не съм финансист, но си позволих да дам съвет на вложителите на КТБ, които след броени дни ще могат да си теглят влоговете – не ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество