Поне половината от ромските къщи в Лом нямат разрешително за строеж

51799
Поне половината от ромските къщи в Лом нямат разрешително за строеж
Снимка: БГНЕС

Между 50 и 70% от къщите в ромските квартали в Лом са строени без разрешително. Това призна кметът на Община Лом Иван Иванов.

По думите на Иванов един от приоритетите на общината е тези строежи да бъдат изаконени. Целта е с узаконяването на къщите, ромите да се ползват не само от своите права, но и да консумират своите задължения, като плащат своите данъци, каза кметът на Лом.

Гръцката полиция издирва българско семейство във връзка с откритото дете с неизвестен произход

Гръцката полиция издирва българска двойка, която може да е оставила момиченцето, което бе намерено в ромски лагер в Гърция, предаде &b...

Според кмета процесът с узаконяването на ромските къщи е доста дълъг и ще продължи няколко години. „Трябва да признаем, че дори и някои новите къщи, които се строят, също нямат строително разрешение. И там общината се стреми да изчисти проблемите, за да не остават нерешени с години”, обясни Иво Иванов.

В Лом има четири ромски квартала, като три са в рамките на града, един от тях се намира в местността „Хумата” между селата Младеново и Замфир. „Само в тези квартали през последните няколко години има активно жилищно строителство. Хората, които строят, работят в европейските страни и с получените средства строят къщи”, допълни кметът на Лом. Той посочи, че в кварталите „Младеново” и „Момин брод” се изкупуват и необитавани къщи – старо строителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com