Пореден гаф: Изтекоха личните данни на съдия от СГС

10673
Пореден гаф: Изтекоха личните данни на съдия от СГС
Снимка: БГНЕС

Лични данни на съдия от Софийския градски съд се появиха в интернет. Става въпрос за данните на съдия Мирослава Тодорова, които са изнесени от Инспектората към Висшия съдебен съвет, който е публикувал имуществената декларация с личните ѝ данни – ЕГН, домашен адрес, номер на лична карта, мобилен телефон. Нещо повече – в декларацията фигурират и трите имена и ЕГН на съпруга ѝ и на непълнолетното ѝ дете, пише lex.bg.

Според Закона за съдебната власт имуществените декларации на магистратите се публикуват на сайта на ИВСС, но с изричното условие, че това става "при спазване на изискванията за защита на личните данни".

Спецпрокуратура внесе обвинителния акт срещу Румяна Ченалова

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу Румяна Ченалова, бивш съдия в Софийския гра...

Файлът с декларацията на съдия Тодорова е "кръстен" "NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII", а любопитен факт е, че изтичанетона данни става два дни, след като Съдийската колегия с 8 на 2 гласа (против бяха само Цветинка Пашкунова и Олга Керелска) реши да понижи оценката ѝ от атестацията.

Припомняме, че съдия Мирослава Тодорова нашумя преди време покрай делото, което заведе срещу Цветан Цветанов за клевета заради думите му, че е свързана с организираната престъпност.

На първа инстанция Цветанов беше оправдан.

По-късно съдийката обясни публично, че има проблеми със случайното разпределяне на делата. Те не се разпределят по поредност на постъпване и освен това има особености на софтуера, които позволяват намеси без това да оставя следи. Темата отново беше повдигната след скандалния случай със съдия Румяна Ченалова и френски инвеститор.

Окончателно върнаха делото на Ченалова на прокуратурата

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определение на спецсъда, с което е прекратено съдебното производство и делото сре...

"Недоверието в съдебната система е силно изразено, този проблем не е частен", подчерта Тодорова, като допълни, че това е проблем на всички. Тя припомни, че от 2009 г. сигнализира за проблеми. Тя подчерта, че не е разпределяла дела, но според анализ на видимостите, смята, че се виждат множество съвпадения и повторения, които създават съмнения. По думите ѝ делата се концентрират при много малък брой съдии и даде за пример случаите с Делян Пеевски и Цветан Василев, които се отиват при трима съдии от общо 22-ма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com