X
 
 

Предложение: Летище София да носи името на Желю Желев

3650 8
Предложение: Летище София да носи името на Желю Желев
Снимка: БГНЕС
Летище София да се нарича летище "Желю Желев" в чест на първия демократично избран президент на България. Инициатор на предложението е Петко Симеонов, като то е подписано от Първи национален координационен съвет на СДС. Петиция по него се появи и в сайта peticiq.com.

Предложението е адресирано до президента на България Румен Радев.

"Вярваме, че д-р Желю Желев и неговото дело трябва да бъдат почетени. Това е начин да се създават и утвърждават личностните образци, които персонализират българската идентичност", пише в предложението до държавния глава.

Пример за българския гражданин трябва да бъдат хората, които:

Защитават своите граждански и професионални разбирания независимо от политическата конюнктура и възможните репресии и неудобства. Желю Желев беше такъв!

Свързват своето трудово и творческо дело за утвърждаването на основните ценности на цивилизацията в нашето общество. Желю Желев беше такъв!

Технически проблеми спряха информационните табла на летище София

Пътници, посрещачи и изпращачи на двата терминала на летище София бяха неприятно изненадани днес, след като информационните табла на ае...

Настояват и постигат единството на нацията в името на общодържавните цели, като преодоляват етнически, религиозни, политически различия сред отделните групи от населението. Желю Желев беше такъв!

Посвещават живота си на политическото, стопанското и гражданско развитие на България. Желю Желев беше такъв!

Самолет се приземи по спешност на Летище София, пътник почина

Пътнически самолет се приземи по спешност на Летище София, съобщават от МВР. Извънредното кацане на самолета се е наложило заради влош...

Поемат отговорностите да служат всеотдайно на България. Работят за нейния международен авторитет. Ангажират страната в мирни инициативи. Търсят и намират пътища за разбирателство на Балканите. Желю Желев беше такъв!

Не се облагодетелстват от служебното си положение. Не злоупотребяват с власт. Желю Желев беше такъв!

Изпълняват стриктно конституцията и законите на страната. Процедурите на демокрацията са тяхна ценност. Желю Желев беше такъв!

Наказват двама гранични полицаи на летище "София" заради избягал виетнамец

Двама служителите на летище "София" са получили дисциплинарни наказания заради случай на бягство на виетнамски гражданин през служебен ...

Не се отказват от работата си в полза на България до края на дните си. Желю Желев беше такъв!

С целия си живот доказват, че нито жертви, признания, длъжности могат да ги отделят от връзката им с редовите хора на България. Желю Желев беше такъв!, допълва се в предложението.

Желю Желев почина на 30 януари 2015 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Имате предвид ZHELYU ZHELEV INTERNATIONAL AIRPORT? надявам се това да е шега, искам да видя чужденците как си кълчат езика да го произнесат.
 • Идиотско предложение 4 Идиотско предложение преди 1 година Профил на трол?
  Светла му памет на Жельо, но той не нито емблема на обединените демократи, нито ембламе на град София, а още по-малко на държавата България !
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Естествено, че трябва да се казва... БОЙКО БОРИСОВ
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Жельо съсипа демокрацията!А Крадлив Петко да му вдигне паметник , че покрай него оправи своето и на наследниците си бъдеще. Ако търсите име ,ето ! МАЙСТОР. МАНОЛ !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  НЕ и това мекере Жельо! Той игра играта на ДС от Кръглата маса до последния си ден.
  : 1 !
 • A3 2 A3 преди 1 година Профил на трол?
  А, защо да не е Росен Плевнелиев?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Стига гаври!! Ако изобщо трябва да има име, единственото достойно е Васил Левски!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Помни ли някой , как беше избран този безкористен и безволев 4овек за президент ? На върха на вълната на кресливите и крадливи демократи от СДС ,които забогатяха , грабиха , приватизираха , но отвориха досиетата на ДС , защото там са и техните досиета . И вси4ко свърши , когато той , в ка4еството си на президент , се опита да се противопостави на невиждания грабеж на държавата , от създаването и , виж още ›› до днес !
  : 3 !