Преобразяват кв. Факултета

22264
Преобразяват кв. Факултета
Снимка: Getty Images / Guliver

След 10 години няма да има и помен от прословутите и обвити с дългогодишна печална слава Виетнамски общежития в кв. "Красна поляна" в София. Това предвижда футуристичен план на кметството.

На мястото на десетки амортизирани, грозни, стари и опасни за живеене жилищни сгради щели да изникнат нови блокчета, пише "Преса". Освен общежитията се очаква да бъде преобразен и квартал "Факултета".

Забраняват каруците в София? Циганите готвят протести

Каруците са нещо обичайно по улиците на София. Отново се прави опит те да бъдат забранени със затягане на мерките и доста по-драстични ...

Улиците щели да станат двойно по-широки, старата и открита на много места канализация щяла да бъде подменена, а модерна детска градина и нови блокчета щели да красят 35-хилядния ромски бастион, който се намира на територията на кв. "Красна поляна".

Толкова е хубаво, че чак невъзможно, твърдят отсега общинари и местни жители. Общината ще опита да направи промените след влизането в сила на новия план за регулация на квартала. 

Кметът на района Иван Чакъров се надява на мястото на общежитията предприемачи да вдигнат високи хубави блокове, тъй като на мястото е разрешено високо строителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com