Превозвачите подават искове заради щетите от граничната блокада

2177
Превозвачите подават искове заради щетите от граничната блокада
Снимка: БГНЕС

Съюзът на международните превозвачи в България ще подадат искове за компенсации и обезщетения за нанесените им материални и морални щети по време на блокадата както в български, така и в гръцки съдилища. Това каза председателят на Съюза Йордан Арабаджиев.

По прогнози на превозвачите от блокадата на гръцките фермери по границата са им нанесени преки и косвени щети за 12 -13 милиона евро. Освен преките загуби те са претърпели и щети, свързани със загуби на пазари и пропуснати ползи. Надяваме се чрез действията, които сме предприели да постигнем някакъв резултат, който да обезпечи поне част от загубите, каза Арабаджиев, цитиран от Дарик.

Блокадата по гръцката граница падна изцяло

Няма блокада на нито един от граничните пунктове с Гърция, съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите. Той уточни, че в неделя...

Той подчерта, че от 9.00 часа тази сутрин е влязло в сила споразумението с протестиращите фермери от Гърция и на този етап всички гранично-пропусквателни пунктове са отворени и минаването през тях е безпрепятствено и без напрежение на всички превозни средства.

"Битката" за това кой, как и кога ще мине през граничната бразда продължи 40 дни, като най-тежко това се отрази на превозваческите фирми, отделно индиректно пострада като цяло и българската икономика.

Арабаджиев добави, че за няколко часа ще организират контрапротест и ще спрат вноса на гръцка селскостопанска продукция на българска територия, ако фермерите си позволят да нарушат споразумението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com