Продължава проверката по твърденията на следователя Бойко Атанасов

2137
Продължава проверката по твърденията на следователя Бойко Атанасов
Снимка: БГНЕС

С оглед изложените крайно противоречиви твърдения проверката ще продължи, като Комисия „Професионална етика и превенция на корупцията” (КПЕПК) на насроченото за 14 март заседание, ще уточни оставащия обем на проверката и последващите действия, които ще бъдат предприети. Това се каза в становище на комисията, която на редовното си заседание днес изслуша следователя Бойко Атанасов.

Беше образувана проверка по твърденията на Атанасов, следовател в Следствен отдел при Софийска градска прокуратура, и получените писма от главния прокурор Сотир Цацаров за извършване на пълна проверка на твърденията на следователя, съобразно компетентността на ВСС, съобщиха от съвета.

Цацаров: Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, никой не подкрепя Атанасов

Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след продължила 2 часа среща със следователите о...

По решение на комисията проведеното изслушване бе публично, като бе осигурено проследяването му от ресорните журналисти, в реално време в Пресцентъра на ВСС.

Днес Бойко Атанасов говори над един час за манипулиране на случайното разпределение на делата в следствения отдел към Софийската градска прокуратура, за натиск върху следователите как да си решават делата, както и за механизмите за покриване на някои разследвания срещу високопоставени политици."Само ден след като Делян Пеевски се закани, че Цветан Цветанов ще има проблеми с прокуратурата, делото срещу него вече беше в държавното обвинение", каза Атанасов.

В присъствието на близо 20 редови следователи и прокурори, ръководителят на Столичното следствие Иван Иванов отрече всичко казано от Атанасов. Той каза, че е назначавал ръководителите на сектори (което според Атанасов противоречи на Закона за съдебната власт), но никога не е оказвал натиск върху следователи.

 

Откриха унищожени документи по делото за КТБ в контейнер за смет

Намериха изхвърлени в контейнер унищожени от столичното следствие документи, сред които и такива за КТБ. Нарязаните документи са намер...

Днес в изслушването участваха членовете на комисията Ясен Тодоров, Даниела Костова, Васил Петров, Галя Георгиева, Димитър Узунов, Мария Кузманова, Румен Боев, Юлиана Колева, Галина Карагьозова, както и членовете на ВСС Милка Итова, Юлия Ковачева, Соня Найденова, Магдалена Лазарова и Калин Калпакчиев, Михаил Кожарев и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Предстои Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) да чуе и редовите прокурори, които остро възразиха в края на миналата седмица срещу твърденията на Бойко Атанасов за шпицкоманда в прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com