Проектът "Живот на птиците" на ЧЕЗ с престижна номинация за европейски еко-награди

2193
Проектът "Живот на птиците" на ЧЕЗ с престижна номинация за европейски еко-награди
Снимка: ЧЕЗ

Проектът на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за опазване живота на застрашени видове птици на територията на Западна България, „Живот за птиците“, е номиниран за престижните Европейски бизнес награди за околна среда в категория „Бизнес и биоразнообразие“. Чрез конкурса, който се провежда веднъж на две години, се отличават проекти на компании със значителен принос за устойчивото развитие и се популяризира успехът в еко-иновациите, както и добрите практики в опазването на околната среда, които допринасят за поддържане на конкурентоспособността на Европа. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на годината.

ЧЕЗ осигури стипендии на трима студенти, участвали в конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Трима студенти от Техническия университет спечелиха стипендии от ЧЕЗ в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славя...

Проектът „Живот за птиците“, чието пълно наименование е „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“, се реализира от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Целта е да се обезопасят въздушните електропроводи в зоните от Натура 2000 и да се осигури възможности за безопасно гнездене на редки и застрашени видове птици на територията на Западна България. Компанията ще инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и ще монтира 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Ще бъде създаден и прототип за безопасен за птиците стълб, който ще бъде предоставен за ползване и от други оператори на електроразпределителни мрежи. До момента в рамките на проекта „ЧЕЗ Разпределение България“ АД обезопаси 414 щъркелови гнезда, 459 стълба и постави 138 маркиращи устройства.

Проектът е съфинансиран от програма Life на Европейския съюз. Той стартира през октомври 2017 г. и ще продължи до декември 2022 г. Изпълнението му е естествено продължение на дългосрочната политика на ЧЕЗ Разпределение България за опазване на биологичното разнообразие и защита живота на птиците. Повече подробности за проекта могат да бъдат намерени на сайта www.lifebirds.eu.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com