Прогноза за времето - 25 декември (петък)

8040
Прогноза за времето - 25 декември (петък)
Снимка: iStock/Guliver

Ще се задържи топло за сезона. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока, след пладне от запад ще се вплътнява и снижава. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за декември. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха - 13 - 17 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прогноза за времето за седмиците на Коледа и Нова година

В следващите дни в България ще нахлува студен въздух и това ще помогне да се разсейват мъглите. През седмицата на Коледа се очакват съв...

Над планините ще има разкъсана облачност, която след пладне над масивите от Западна България ще се вплътнява и снижава, но все още без валежи. Ще духа силен югозападен вятър. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта срещу събота в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд. В събота в Северозападна България валежите ще продължат през целия ден, а в останалата част от страната ще са само на отделни места и слаби. От север ще проникне студен въздух и дневните температури в Северна и Западна България ще се понижат. В югоизточните райони, където вятърът ще остане с южна компонента, ще се задържи по-топло.

В неделя валежи ще има в цялата страна, значителни по количество ще са в Западна и Южна България. Температурите в северната половина от страната ще се понижат още и в северозападните райони и Предбалкана дъждът ще премине, а в североизточните временно ще се примесва със сняг.

В понеделник в Западна и Централна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна ще се задържи облачно, преди обяд все още ще превалява дъжд. Вятърът ще е от югозапад, слаб до умерен. Температурите ще останат високи за края на декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com