Прогноза за времето - 30 август (понеделник)

14888
Прогноза за времето - 30 август (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

Валежи ще има в Централна, на места и в Източна България. Значителни ще са количествата в централните райони от страната, където ще има гръмотевични бури. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и ще продължи да нахлува хладен въздух. Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, след обяд над югоизточните райони купеста и купесто-дъждовна. Това съобщи за Агенция "Фокус" Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология. Там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, вечерта ще отслабне и в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места по северното крайбрежие все още ще превалява. След обяд валежите и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е около 3 бала, след пладне ще отслабне.

Седмична прогноза за времето за 30 август - 5 септември

В понеделник над по-голямата част от страната ще има променлива облачност. Валежи се очакват в района на Смолян, Кърджали, Ямбол и Слив...

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд - купеста и купесто-дъждовна и главно в Родопите ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части до силен югозападен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Във вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време, почти без валежи. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°. В сряда и четвъртък с усилване на вятъра от запад-северозапад температурите отново ще се понижат, през първия ден - главно в Северна България, в четвъртък - и на юг. По преминаващия фронт, на места от северозапад на югоизток, ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Южна България. Хладно за началото на септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com