Прогноза за времето - 5 януари (четвъртък)

3959
Прогноза за времето - 5 януари (четвъртък)
Снимка: БГНЕС

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°. През деня ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната - все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5.

Това съобщи за Агенция „Фокус“ Мартина Цветанова, дежурен синоприк в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Бълграрска академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Ще духа слаб север-северозападен вятър, а привечер ще се ориентира от североизток се усили. Максималните температури ще са между 4 и 5°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 4°.

НИМХ: В четвъртък започват валежи от сняг, през уикенда ще е до -22°

Още в четвъртък ще започнат валежи от сняг. Това каза Анастасия Стойчева, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и х...

Над планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. В масивите от Западна България ще духа силен североизточен вятър, а в Източна - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Атмосферното налягане съществено ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за януари.

През нощта срещу петък и в петък, с усилване на вятъра от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, които през нощта срещу петък ще се усилят. Ще се образува снежна покривка. В крайните югозападни и югоизточни райони преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд в петък и там ще преминават в сняг. Със силния вятър и снеговалежите в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Температурите в страната ще се понижават и снежната покривка ще се задържа. Виелици и навявания ще има и по високопланинските проходи. През почивните дни ще бъде много студено. През нощта срещу събота и в събота валежите ще спират, а и облачността временно ще се разкъса, но над Източна България ще се задържи облачно и все още на отделни места е възможно да превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, в източните райони все още силен северен вятър. В неделя и на изток вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, само на отделни места са възможни слаби превалявания от сняг.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com