Прогноза за времето - 6 декември (четвъртък)

15746
Прогноза за времето - 6 декември (четвъртък)
Снимка: iStock/Guliver

Вятърът ще е до умерен - в Източна България ще се ориентира от север-североизток, в Западна ще остане от северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 4° и 1°. През деня облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява и около обяд над много райони ще е предимно слънчево. Вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него дневните температури слабо ще се понижат; максималните ще са предимно от 2° до 7°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова.

По Черноморието в сутрешните часове все още на отделни места ще е със слаб валеж от дъжд, но след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури ще са от 2° в северните райони, до 5° в южните. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала, в заливите – 3 бала.

Ето коя е най-подходящата напитка за зимата

Какаовата напитка съдържа протеини, магнезий, калий, желязо, фибри, цинк и други хранителни вещества. Професор Уляна Супрун го препоръч...

Над планините до сутринта на отделни места все още ще превалява слаб сняг. От запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони и ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток и с него температурите слабо ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

В петък и събота в западната половина от страната ще е почти тихо и в равнинната част отново ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места - трайни и температурите там ще остават ниски, близки до 0°. Повече слънце и затопляне ще има в източната половина от страната и в планините, особено по северните склонове, където ще се появи югозападен вятър, в събота и ще се усили; там дневните температури ще се повишат и през втория ден в отделни райони ще достигнат 10°-15°. През нощта срещу неделя и в неделя от югозапад ще започнат валежи, в планините – от сняг, в равнинната част от страната - отначало от дъжд. От северозапад, с усилване на вятъра, ще започне понижение на температурите и в западната половина от страната дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Източна България температурите все още ще са високи и ще вали дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com