Прогноза за времето - 9 януари (понеделник)

2481
Прогноза за времето - 9 януари (понеделник)
Снимка: БГНЕС

Днес облачността ще е значителна. През нощта на много места, а утре главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3°.

Прогноза за времето - 3 януари (вторник)

Днес ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще ...

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14°, на 2000 метра - минус 19°.

Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20°. Максималните ще са между минус 10° и минус 5°. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната; там и вятърът ще се ориентира отначало от север, впоследствие от северозапад, ще е умерен и силен и отново ще има условия за навявания. В сряда в сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, следОбед валежите ще спрат. Вятърът ще отслабне и ще стане западен.

Облачността ще се разкъсва и бързо ще намалява. Температурите ще се повишат слабо. В четвъртък дневните температури ще се повишат още, повече слънце ще има в планинските райони, а в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com