Прокуратурата ще се самосезира за полицейското насилие

6859
Прокуратурата ще се самосезира за полицейското насилие

Прокуратурата ще се самосезира за престъпление по служба и нанасяне на телесни повреди при и по повод изпълнение на служебните задължения, но става дума за единици полицейски служители. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус”.

Не мисля, че нареждането за извеждане с автобуса е издадено от вътрешния министър, ще стигна до извод откъде. Според мен нивото, от което е издадено, не е нивото на вътрешния министър, по-скоро ниво на лице, което е ръководело действията там, каза Цацаров.

Йовчев наредил извеждането с автобуса

Лично вътрешният министър Цветлин Йовчев е наредил операцията по извеждането на депутатите от парламента с белия автобус. Именно рейсът...

Имаше кадри от протестите, които показаха, че може би трябва да търсим хора, които са упражнили насилие не само от едната страна на барикадата, но и от другата и то съвсем неоправдано насилие. Огромната част от служителите се държаха абсолютно коректно, полицията запази максимално спокойствие и редовите полицаи, които бяха там на място, те нямат отношение към начина на извеждане на депутати и избраната за това тактика, каза Цацаров.

Той посочи, че Прокуратурата има възможност да се самосезира и след като са потърсили данни за случилото се, явно го е направила. „Без съдействие и то такова, каквото трябва да се окаже на прокуратурата, по отношение на това кое подразделение къде е било, кой служител къде е би разположен и кой се крие зад конкретни шлем, ще е трудно. Мисля, че ръководството на МВР ще окаже максимално сътрудничество”, каза още Цацаров.

Сигналите от протеста все още не са постъпили в Прокуратурата. Късно снощи видях кадри с действия на полицейски служители, които излизаха вън от рамките на нормалното, въпреки общата ми оценка, че полицията се справи по един безкрайно коректен начин и огромна част от униформените заслужават да им бъде казано едно „Благодаря”, каза още главният прокурор Сотир Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com