Протест във Варна заради квартал "Салтанат"

38282
Протест във Варна заради квартал "Салтанат"
Снимка: БГНЕС

"Кой ми шепне на ухото? "СУЛТАНат" се опитва направо да крещи. На варненци. Така лирично се обърна кметът на морската столица Иван Портних във Facebook. Причината е протестът на над 200 собственици на имоти в местността "Салтанат", част от Морската градина, предаде БГНЕС.

Живеещи и работещи в парка излязоха на протест пред сградата на Община Варна с настояване да бъдат отменени двете заповеди на кмета, с които той забрани движението на коли в парка. Според обитателите на сградите "Салтанат" е квартал, а не парк, а колите се движат по улици, а не по алеи.

Протестиращите вдигнаха плакати с надписи: "Портних = ТИМ", "Искаме свободен достъп до работните си места", "Защо застроихте паркинг "Акации", "Кв. Младост иска достъп до парка също", "Стига популизъм", "Кмете, спазвайте Конституцията".

Един от протестиращите заяви, че зам.-кметицата посочила, че "навсякъде на територията на новопридобитата местност Салтанат, Горчива чешма и Долна трака, всички пътни артерии били алеи".

"Само че там става въпрос за два входа от общо 17, които са затворени. Аз съм собственик на сграда, построена през 1928 г., ремонтирана и в момента там и работим, и живеем със семейството. Работа получават 7 души. Вие ако отидете на хотел, ще отидете ли там без автомобил, след като имате всички необходими разрешения от същата община и от същия кмет. Когато сме го питали дали има някакви рестриктивни мерки в този район, той е казал: Не, няма. Дал ти е всички необходими разрешения, теглил си кредит, включително хората, които работят при теб и в един момент зад фасадата, че той защитава някакви обществени интереси, а той защитава корпоративни интереси…

Варненци с най-ниска средна работна заплата

Средната месечна заплата във Варненска област през третото тримесечие на 2013 е 771 лева, а средната заплата е с 21 лева под средната з...

Целта на цялата история от една седмица е защита на корпоративните интереси. Заповедите се отнасят единствено и само за район, под който Холдинг Варна си закупи около 117 декара", каза още протестиращият.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com