Птицевъдите: На едро едно яйце струва 8 ст., а в магазините - над 20 ст.

2608
Птицевъдите: На едро едно яйце струва 8 ст., а в магазините - над 20 ст.
Снимка: Getty Images

Цената на яйце на едро е 8 стотинки без ДДС. След това магазините ги продават за над 20 стотинки. Това каза Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите в България във връзка с пазара на яйцата в дните около Великден.

„Търговските вериги при нас имат отрицателна роля, защото допускат яйца от всички страни. За тях няма значение, защото са международни“, заяви той.

Птицевъдите у нас подадоха сигнал за опасни яйца преди Великден

Съюзът на птицевъдите е подал сигнал в Агенцията по храните за риск от поява на опасни яйца на пазара преди Великден. Пред БНР председ...

По отношение на това за какво трябва да следят потребителите при купуването на яйца, за да не попаднат на некачествена продукция, Белоречков обясни, че е добре да заложат на български яйцата.

„Гаранцията за тези, които са от чужбина, е много ниска. Много трудно е да докажеш, че дадените яйца са били лоши. 28 дни е средният срок на годност на яйце, но кой може да каже кога е снесено, освен производителят“, поясни той, цитиран от Фокус.

Във връзка с настъпването на великденските празници Димитър Белоречков посъветва боята за яйца да е произведена в ЕС и да се следят Е-тата.

„Бих посъветвал да се боядисват яйца както едно време – с природни материали, както бабите го правят“, допълни председателят на Съюза на птицевъдите в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com