Пътната обстановка засега е спокойна

1290
Пътната обстановка засега е спокойна
Снимка: Getty Images/Guliver

Пътната обстановка е спокойна. Няма сигнали за пътно-транспорти произшествия или затруднения по републиканската пътна мрежа. Това обясни в началото на последния празничен ден пред БНР Георги Златев, директор на дирекция „Пътно поддържане и експлоатация“ в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Прогнозата за времето за днес е да няма валежи, но температурите са изключително ниски. Пътните настилки са обработени с материали против хлъзгане, но водачите трябва да са особено внимателни в планинските участъци.

Чрез мобилно приложение шофьорите могат да проверяват дали по маршрута, който са избрали има някакви затруднения и пътни проблеми. Информация за състоянието и проходимостта на пътищата шофьорите могат да получат и на сайта на АПИ, или на дежурния телефон на институцията - 0 700 130 20, напомни Георги Златев.

Той посъветва преди тръгване на път да се проверява изправността на автомобила и дали има достатъчно гориво, както и да не се тръгва в последния момент към големите градове. По данни на „Пътна полиция“ се очаква няколкостотин хиляди автомобила да се завърнат в София.

Не отлагайте прибирането си за последния момент, призоваха от пътната агенция

В четвъртък и петък се очакват сериозни снегове, създадена е организация, така че тази обстановка да бъде посрещната и да бъде реагиран...

Пред лицето на бедствието колкото и каквито и институции да вземат отношение има моменти, в които няма полезен ход, подчерта Георги Златев.

На прохода "Владая" ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София от 10 до 17 часа, съобщи за "Хоризонт" Станислава Тонкова от „Съюза на българските автомобилисти“.

Натоварен е трафикът между Кулата и Сандански, както и по главен път Е-79. На ГКПП Кулата изчакването е между 7 и 8 минути. Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки, каза Тонкова.

В София се очаква да влязат 200 000 автомобила, но към момента всичко е спокойно. Единственият проблем е студеното време, заради което някои автомобили не са могли да запалят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com