Райчев и Стойчев напускат социологията

10958
Райчев и Стойчев напускат социологията

Собствениците на социологическата агенция "Галъп" Андрей Райчев и Кънчо Стойчев обявиха официално, че напускат социологията. По време на дискусия, организирана от институт "Иван Хаджийски", Стойчев съобщи, че от 1 юни социологическа агенция "ББСС Галъп Интернешънъл" ще се развива по два различни, независими начина.

"ББСС" ще продължи да се занимава с маркетинг, а марката "Галъп" стартира в нова агенция, която се казва "Галъп интернешънъл", чийто изпълнителен директор ще бъде Първан Симеонов.

Кънчо Стойчев: Това Народно събрание може да се окаже стабилно

Позицията, че това е най-лошият парламент, е самоубийствена. И утре да направим избори, не знам дали няма да получим още по-лош. Технол...

С Андрей Райчев се връщаме там, откъдето започнахме - в Института за социални ценности и структури "Иван Хаджийски", добави Стойчев.

Що се отнася до политическата ситуация в страната, Райчев заяви: "Борисов дойде с обещанието, че ще даде реванш за прехода и излъга, не защото е лъжец, а защото не може да се направи реванш за прехода, без да се отмени приватизацията".

Според Райчев т.нар. постпреходен човек е особено нещастен политически, защото той мисли, че болка му причинява не капитализмът, а отклоненията от капитализма.

"Борисов използваше този дефект на българина, за да му поддържа илюзията, но падна от власт, защото това е само илюзия. Тези, които го заместват, трябва да знаят, че са на сцената със същите тези хора, които не са приели капитализма и не са се озовали в реалността. Борисов успяваше да разказва приказни истории, имаше жар птица, това е голямото му майсторство, това е талантът му. Обедняването не е отменено, но наркотикът е отменен. Страшно важно е честността на това правителство, но все пак като цяло прогнозата е негативна, защото основните две тенденции не са се променили", смята Райчев.

Деполитизирайте социолозите със закон

Социолозите са като шамаросани. Никакви ги няма, мълчат като затиснати. След бомбата на Мира Радева, която така подплаши червените орак...

Това е положението, лош живот ни предстои, добави той, цитиран от КРОСС.

Трябва да вървим към мобилизация и пътят е единствено ляв - десен проект не може да спаси страната, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com