Рашидов за Ларгото: Не може т.нар. гражданско общество да ми каже как да изглежда

2724
Рашидов за Ларгото: Не може т.нар. гражданско общество да ми каже как да изглежда
Снимка: БГНЕС

Съжалявам, че днес ми задавате един много жалък въпрос. Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира наболялата тема с ремонта на Ларгото в София - проект "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика", след въпрос на депутата Слави Бинев.

Комплекс „Сердика” се изгражда по проект, създаден от археолози, който е приет от голям експертен съвет. Министерството на културата (МК) участва с проект за набиране на евросредства, за да се възстанови Ларгото. Никой не може да дойде от улицата и да ми каже как ще ми изглежда моя скулптура, ако говорим за професионалност. Не може непрофесионалисти да говорят за надграждане, поясни министърът, който подари на Бинев снимки как изглеждало Ларгото и как ще изглежда сега.

Гражданите в работната група за Ларгото: Непрозрачност и раздут бюджет

Реставрацията на Ларгото е една голяма бутафория, която маскира непрозрачното усвояване на европейски средства. Това заяви Манол Глиш...

Вчера сложихме три врати в Ларгото, 200 работници работеха на студа, добави Рашидов по минискандала с ролетната гаражна врата, която беше сложена в подлеза при Ларгото с оправданието да се пази площадката с реставрационните работи.

Също стана скандал с краката на Коня, които се бяха напукали и имаше протест на протестърите. Сега да протестират, спокойно, няма Коня да падне, добави Рашидов. Три години седи жабурняк в центъра на София, нищо не беше казано по това време, уточни министърът.

Според Слави Бинев, който зададе въпроса, имало фрапираща некомпетентност при реставрационни проекти под егидата на Министерството на културата (МК). Изника и въпросът дали тези проекти не се правят само и единствено за усвояване на европейски средства, добави Бинев, които поиска да се знае ще има ли проверки и ще сподели ли Рашидов вината на подопечните си за изпълнения като това при Ларгото. Той уточни, че не провокира Рашидов, иска само да знае дали има пари или парите стигат само за ролетни врати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com