Реалната цена на шофьорския курс е 940 лв.

27788
Реалната цена на шофьорския курс е 940 лв.

940 лева е реалната цена на шофьорския курс в момента. Това каза за Агенция "Фокус" Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

По думите му - продължава лъжата в обществото, че със старите цени ще се получава същото обучение.

"Фирмите, които манипулираха общественото мнение, продължават да работят на същите стари такси. Иначе таксата в момента е увеличена със 150 лева преди един месец и реалната такса сега, по която се обучава", е 940 лева, каза той.

Увеличението е заложено още преди няколко месеца.

"Горивата няма да поевтинеят, животът също няма да поевтинее. Твърдях, че есента таксата за обучение ще стане 1000 лева, защото това беше предвидено от нашия план така, както виждахме и прогнозирахме цените", каза Йонко Иванов. "Това, което ние предлагаме като услуга, е свързано пряко с живота на хората", заяви още той и допълни, че компромиси с качеството на обучение не може и не трябва да има.

"Лошото е, че никой не обръща внимание на фалшивите фирми, които са на пазара. Предполагам, че в началото на септември ни предстои серия разговори с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на които отново ще искаме заедно с данъчните да бъдат проверявани тези фирми", каза той.

По думите му – парадоксът при тези фирми е, че цените се вдигат, а таксите им падат. "Вече има и шофьорски курс за 260 лева, при цена на литър бензин почти три лева", каза Йонко Иванов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com