Реформата "Бъчварова" в МВР довела до по-високи заплати за някои служители на бюро

5693
Реформата "Бъчварова" в МВР довела до по-високи заплати за някои служители на бюро
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

От направената в системата на МВР реформа "Бъчварова" се оказа, че служители, които изпълняват помощни функции в МВР, получават повече от 40% по-високи възнаграждания от служителите, които работят на терен. Това отваря един голям дисбаланс във възнагражденията на различните категории служители в МВР, поясни Венци Станков от синдикат "Огнеборец" към Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) по време на семинар с журналисти, предаде репортер на Actualno.com.

"Основното месечно възнаграждение за най-ниската длъжност в Сектор "Сигурност" и отбрана е 380 лв., което не е променяно вече осем години", добави Станков.

Вътрешният министър щял да се бори за по-високи заплати за МВР, но от догодина

Ще работя за увеличение на заплатите на служителите на МВР, но това няма как да стане по-рано от приемането на нов държавен бюджет. Тов...

Всички възнаграждения на служителите в сектор „Сигурност” се определяха от средната работна заплата. Ние искахме с 10% да се увеличи ти сума, но тя си остана същата. Възнагражденията в сектор „Сигурност” са замразени от повече от 7-8 година. Поради тази причина нас не ни устройват този модели на формирането на работната заплата, коментира Венци Станков.

Продължаваме да настояваме за увеличението на заплатите в сектора до края на тази година, каза още Станков от синдикат "Огнеборец".

Междувременно Пламен Радославов от Синдиката на здравеопазването коментира, че КНСБ иска да бъде увеличен бюджетът на Министерството на здравеопазването с 20,5 млн. лева.

Георги Петров от Националната федерация на енергетиците поясни че КНСБ иска и 20% увеличение на заплатите в сектор "Енергетика".

СФСМВР иска по-високи заплати за всички в МВР, но може повишението да е различно

Настояването ни не е само за увеличение на заплатите на полицаите и пожарникарите. Става въпрос и за колеги от логистиката, които взема...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...