Ренета Инджова става председател на НСИ

5652
Ренета Инджова става председател на НСИ
Правителството на утрешното си заседание ще освободи досегашния председател на Националния статистически институт Мариана Коцева

Правителството на утрешното си заседание ще освободи досегашния председател на Националния статистически институт Мариана Коцева поради преминаването й на работа като специален съветник в Генерална дирекция "Евростат". За председател на НСИ е определена Ренета Инджова.

Д.и.н. Инджова е родена на 6 юли 1953 г. Завършила е УНСС със специалност политическа икономия и социология. Работила е като преподавател в УНСС и в Техническия университет. Била е също икономически съветник във Великото народно събрание, член и председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и неин изпълнителен директор, директор в ОББ, консултант в Токуда груп България.

Десет години е живяла и работила в САЩ. След подаването на оставка на правителството с премиер проф. Любен Беров с мандата на ДПС се сформира служебно правителство с министър председател Ренета Инджова. На 17 октомври 1994 тя става министър-председател в служебно правителство, назначено от президента Желю Желев, което управлява с 3 месечен мандат до 26 януари 1995.

0.9% инфлацията у нас за февруари

100.9% е Индексът на потребителските цени (ИПЦ) за февруари 2012 г. спрямо януари 2012 г. Това показва, че месечната инфлация е 0.9%. И...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com