Руският патриарх Кирил благослови България

4545
Руският патриарх Кирил благослови България

Всеруският патриарх Кирил, който е рожденник днес, прие българския министър на културата Вежди Рашидов и чрез него благослови България, предаде БЛИЦ.

"Много се радвам да ви видя тук на моя празник. Чрез вас отправям поздрави към целия български народ и към България!", обърна се патриарх Кирил към Рашидов.

Сидеров: Вредно е да се нападат митрополитите

"Вредно е в момента да се нападат и обсъждат митрополитите. Винаги имат някакви напрежения и това е нормално. Смятам, че ще се реши въп...

Патриархът на Москва и на цяла Русия предаде на българския министър и специални поздрави към Българската православна църква. Водената от министър Вежди Рашидов българска делегация беше единствената чуждестранна делегация, на която Всеруският патриарх даде специален прием в деня на своето рождение.

Министър Рашидов благодари за изключителното внимание и предаде на патриарха поздравите на цялото българско правителство, както и поздравителен адрес от председателя на парламента ни Цецка Цачева. Министър Вежди Рашидов подари на Всеруския патриарх Кирил реплика на уникалната икона от 1684 г. "Св. Георги и житийни сцени", изключително ценното фототипно издание на "Манасиевата хроника" и луксозен илюстрован албум на храм-паметника "Св. Александър Невски" в София.

В края на аудиенцията Всеруският патриарх Кирил поздрави отново Вежди Рашидов за работата му като творец и министър и предаде специални поздрави за българския премиер Бойко Борисов.

Редактор: Десислава Ушатова

Светият синод избира наместник-председател на църквата

Извънредно заседание на Светия синод ще се проведе днес, за да бъде избран наместник-председател на Българската православна църква, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com