Сбит парламентарен контрол

1203
Сбит парламентарен контрол
Снимка: Георги Кадиев

Необичайно кратък парламентарен контрол ще се проведе този петък, 16 декември, в Народното събрание. Участие в него ще вземат само трима от представителите на кабинета в оставка.

На депутатски въпроси и питания ще отговарят министрите в оставка Меглена Кунева, Вежди Рашидов и Зорница Русинова и Десислава Танева, предаде БГНЕС.

12 места не достигат на румънската левица за парламентарно мнозинство

Румънските социалдемократи не успяха да получат достатъчно депутатски места, които да им осигурят мнозинство в 465-мествния парламент, ...

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът и министър на образованието в оставка Кунева. Към нея има само един въпрос и той е относно турски терор в ОУ "Панайот Волов" в каолиновското село Тодор Икономово.

След това на трибуната ще се качи министърът на културата в оставка Рашидов, към когото има два въпроса. Единият относно липса на конкурс за директор на НМУ "Любомир Пипков", а другият - относно намеренията на МК за реконструкцията на Видинската Синагога.

Социалната министърка в оставка Зорница Русинова ще отговаря също само на един въпрос. И той е относно ролята на социалното министерство, проблемите в провежданата държавна политика за деца и необходимостта от неотложни мерки за преодоляването им.

Към земеделската министърка в оставка Десислава Танева има най-много въпроси – общо 3 на брой. Тя ще каже за относно гола сеч в горските територии в община Минерални бани, ще даде отговор за неизпълнение на влязло в сила съдебно решение, и ще каже за спазването на изискванията на Наредба № 9 от 16.09.2011 г. на МЗХ.

Ден преди ваканцията: Пак няма кворум в парламента

В предпоследния си работен ден Народното събрание не успя да събере кворум за започване на пленарното си заседание. Това наложи предсе...

Поради участие в Кризисния щаб на място, сформиран във връзка с възникналия инцидент на гара Хитрино, и обявеното бедствие в района, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова.

Поради отсъствие от страната в заседанието няма да участва Лиляна Павлова, а поради предварително поети ангажименти от международен характер Томислав Дончев и Петър Москов. Поради други предварително поети ангажименти в НС няма да дойдат още Теменужка Петкова, Ивелина Василева, Божидар Лукарски и Екатерина Захариева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com