Седмицата в абсурди (1 - 5 октомври)

4895
Седмицата в абсурди (1 - 5 октомври)
Снимка: колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 1 октомври

САМО ЗА 5 ГОДИНИ Е ОСЪДЕНА ЗА ПОЧТИ 3 МЛН. ЛЕВА ЗАРАДИ ЛОШИТЕ ПЪТИЩА

1.42 млн. лева от изплатените от АПИ за последните 5 години са на хора, пострадали при катастрофи на републикански пътища. Останалите са потърсени от застрахователни компании, които са изплатили преди това на свои клиенти застраховки "Каско" заради потрошените им по пътищата коли.

Коментар на Actualno.com: Да де, но няма да ги вземат от джоба на шефовете на АПИ, а от държавния т.е. нашия ...

"АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ" ПРОТАКА МЕСЕЦИ НАРЕД ЗА НАРУШЕНИЯ НА "ЮНИОН ИВКОНИ"

Агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) е забавила твърде много наказателни постановления и с това е попречила да бъде наказан един от най-големите транспортни превозвачи в България – "Юнион Ивкони". Това разкри в предаването "Открито" по БНТ разследващата журналистка Валя Ахчиева.

Коментар на Actualno.com: Христоматиен пример за корупция в национален ефир - и нищо ...

ЗАРАДИ НЕОПРАВЕН ПЪТ В МИЗИЯ МАЙКА НОСИ ДЪЩЕРЯ СИ НА ГРЪБ

Месеци след поредното наводнение в Мизия от 10 юли инфраструктурата на града остава в окаяно състояние. Това принуждава възрастна майка да носи на гръб дъщеря си, която е с увреждания.

Коментар на Actualno.com: Болен болен носи ...

ЦВЕТАНОВ ЗА ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ РУСИЯ: НА ЕДИН ЕТАП ЩЕ ИМА РАЗГОВОРИ

"Правителството има съответните ресорни звена, които се занимават по тема енергетика - както и Министерство на енергетиката, така също и "Булгаргаз". Убеден съм, че разговорите, които сега са на експертно ниво, ще могат да подпомогнат на един етап вече да има разговори на по-високо, политическо ниво". Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по една от най-наболелите теми тази есен – цената на газа.

Коментар на Actualno.com: Някъде около лето Господне 5000 ...

ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА СЕ ПОДИГРА НА ВЪРБАНОВ И МУ ДАДЕ "ЗЛАТЕН СКУНКС"

Предаването "Господари на ефира" избра подхода на подигравката и разграничаването, за да се справи с кризисния за репутацията си случай с репортера Димитър Върбанов. Припомняме, че той силно преувеличи агресия към себе си, което доведе до уволнението му.

Коментар на Actualno.com: Златният скункс стана като турската лира - тотално обезценен!

Вторник, 2 октомври

50% ОТ ПРОВЕРЕНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА АКЦИЯ В АСЕНОВГРАД ШОФЬОРИ СА НЕИЗРЯДНИ

Точно 39 водачи са заловени в нарушение и глобени, само за ден в Асеновградско. Други седем нарушители с по-леки провинения са се разминали със забележка. Това сочат данни, след специализираната полицейска операция, която бе проведена на територия на общините Асеновград и Садово. Проверени са 41 моторни превозни средства и документите на 80 души.

Коментар на Actualno.com: Продължаваме да катерим върхове - скоро всеки първи!

БАНКИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА НЕ СЪЗДАВАТ ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Междинни резултати от развитието на кампанията "Достъпна България" изнесе Комисията по дискриминация в предварително предвидена пресконференция. От Комисията алармират, че трябва да бъде обявен код "червен", поради липсата на достъпна среда.

Коментар на Actualno.com: Че защо да ги улесняват - да им вземат парите? Всъщност си е направо благотворителна дейност - пазят ги да не си дадат парите на вятъра ...

РЕМОНТЪТ НА "ГРАФА": НЕРАВНОСТИ, ПРОПАДАНИЯ И ДУПКИ (СНИМКИ)

За неравности, дупки и пропаднала бетонна основа сигнализираха от неправителствената организация "Спаси Сафия" относно ремонта на улица "Граф Игнатиев" в центъра на столицата.

Коментар на Actualno.com: Данчето Фандупкова!

ШОФЬОР НА АВТОБУС РАЗПИСВА ДОКУМЕНТИ, ДОКАТО КАРА (ВИДЕО)

Шофьор на автобус по линията Бургас-Плевен отвлича вниманието си с разписване и разлистване на документи, докато шофира. Това показват кадри, публикувани от един от пътниците, във Facebook.

Коментар на Actualno.com: Това дали са го вписали в указанията за трудова безопасност?

ПРОВАЛ ОТ НЕДОГЛЕЖДАНЕ С ПОРЪЧКАТА ЗА ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА

Причината е фатално недоглеждане от страна на възложителя. В обявлението не е посочено, че показателят „техническа оценка“ с тежест 60% се определя от два показателя, съответно тяхната тежест.

Коментар на Actualno.com: Точно в този сектор да не си купят очила ...

ДЖУДИ ХАЛВАДЖИЯН СИ ВРЪЧИ САМ "ЗЛАТЕН СКУНКС"

Продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян на практика сам си връчи "Златен скункс", заради случая с репортера на предаването Димитър Върбанов.

Коментар на Actualno.com: Скунксът вече стигна до нивото на зимбабвийския долар.

Сряда, 3 октомври

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДАВАТ НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ ДА ИМАТ ПРЕДИМСТВО НАВСЯКЪДЕ

Колоездачите да имат статут на трамвай или иначе казано, да имат предимство навсякъде по пътищата. Останалите участници в движението, дори и пешеходците, ще трябва да ги пропускат по велоалеите, на кръстовищата и дори на тротоарите, ако няма обозначена зона за каране на колело. Това са част от промени, които в момента се обсъждат в работната група от Министерството на транспорта и Министерството на вътрешните работи и Министерството на регионалното развитие, която разделя на три части сега действащия и променян над 100 пъти Закон за движение по пътищата.

Коментар на Actualno.com: Те и сега са си свободно блуждаещи трамваи, а ако ги узаконят ще трябва да измисляме много нов термин ...

НА ОСМИЯ МЕСЕЦ ПРОКУРАТУРАТА "ОТКРИ", ЧЕ ГРЕШНО РАЗСЛЕДВА МОСКОВСКИ

"Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента с моторна шейна, при който на 2 февруари загина 4-годишният син на тогавашния министър на транспорта Ивайло Московски. Вчера стана ясно, че делото е прехвърлено на друга прокуратура с абсурдното обяснение, че държавното обвинение чак на осмия месец се сетило, че министрите всъщност трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района ѝ". Това пише вестник "Сега".

Коментар на Actualno.com: Браво - на 800-тната година ще внесе делото в съда!

ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА РОЗОВО-ЧЕРВЕН ОБЛАК ОТ ПРАХ, ОБГЪРНАЛ "КРЕМИКОВЦИ"

Огромен облак от прах се е вдигнал в столичния район "Кремиковци" на 24 септември, когато в България имаше много силен вятър. Жителите на квартала и на село Долни Богров твърдят, че се е събрал розово-червен прах, който прониквал навсякъде.

Коментар на Actualno.com: Защото институциите отдавна си плуват в собствен розов облак ...

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРАКТИКА РЕШИ ДА НЕ РАБОТИ ДЪЛГОСРОЧНО ЗА ПО-ДОБРИ ПЕНСИИ

Парите, събрани в Сребърния фонд, ще продължат да си стоят на депозит в БНБ, без да носят никаква печалба от инвестиции. Това реши правителството на днешното си редовно заседание (3 октомври), с приемането на Дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (т.нар. "Сребърен фонд") и Средносрочната стратегия за инвестиране на средствата на Фонда за периода 2019-2021 година.

Коментар на Actualno.com: Така де, за какво - нали вече тръгнахме към стратегия "Работа доживот"!

Четвъртък, 4 октомври

БОРИСОВ СПРЯ ПОРЪЧКА ЗА РЕФОРМАТА В МВР, СЛЕД КАТО ГЛЕДАЛ ТЕЛЕВИЗИЯ

Обществената поръчка, чрез която МВР се опитваше да намери частна фирма за написването на "реинженеринг на процесите" в системата на полицията, е спряна по искане на премиера Бойко Борисов. С този търг трябваше да се търси реализация на идеята, че МВР може да се реформира само с помощ отвън.

Коментар на Actualno.com: Ако пък четеше книги, щеше и кризата в държавата да спре!

ПОЛИЦИЯТА СЪВЕТВАЛА РОДНИНИ НА ПРЕГАЗЕНО ДЕТЕ ДА НЕ РАЗГЛАСЯВАТ СЛУЧАЯ ПРЕД МЕДИИТЕ

Жителите на село Търнак (близо до Бяла Слатина) блокираха пътя на селото, в знак на протест заради инцидент, при който мъж, управлявал джип, е прегазил 11-годишно момиче. Детето е настанено в плевенската болница с фрактура на черепа и опасност за живота.

Близките казаха, че полицаите ги посъветвали да не разпространяват информация в медиите, тъй като се водело досъдебно производство: "Нищо никъде не казвайте, мълчете. Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле". Според полицаите медиите пишели глупости и пречели на разследването. Разговорът е записан на видео от роднините на пострадалата.

Коментар на Actualno.com: Много ясно - гадните медии само ще вземат да покажат виновника, дето иначе може да прави дарения за благородни полицейски каузи!

ПАЦИЕНТ ПОЧИНА, А ДРУГ Е В КОМА: ПОВРЕДЕН АПАРАТ ЗА ХЕМОДИАЛИЗА ЛИ Е ПРИЧИНАТА?

Това се случи, след като в понеделник стана ясно, че хемодиализа във Видин не може да бъде извършвана, защото част от апаратурата не функционира. Един от мъжете беше категоричен - ръководството на болницата във Видин се е забавило с организацията да се транспортират пациенти в болницата в Монтана, защото гледало как да си спести 100 лева за транспорта, а освен това мислело и как парите, плащани от НЗОК, щели да отидат към болницата в Монтана!

Коментар на Actualno.com: Новата фаза на здравната реформа ...

ДЕПУТАТ СРИЧА ОТ ТРИБУНАТА, ДРУГ СИ ГЛЕДА ФИЛМИ В ПАРЛАМЕНТА (ВИДЕО)

Депутатът от ГЕРБ и професионален футболен съдия Стефан Апостолов се превърна в "хит" в социалните мрежи, заради меко казано странното сричане на законопроекта за физическото възпитание и спорта. Наложи се председателстващата заседанието Нигяр Джафер да го прекъсне, за да коригира думите му.

Коментар на Actualno.com: При баща Апостол (Поли) Апостолов и доведена майка Бойко Борисов природата си знае работата!

ОКОНЧАТЕЛНО ОПРАВДАХА ЕКСКМЕТА НА ТРЪН, БЛЪСНАЛ ДЕТЕ С КОЛАТА СИ

Пернишкият окръжен съд потвърди решението на Районния съд в Трън, което оправдава бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента, при който той блъсна дете с колата си.

Коментар на Actualno.com: Това беше този случай, при който първата версия за разследването беше, че малкото момче се засилило и блъснало в джипа на общинския големец! Посмалиха накрая в наглостта - не бил видял детето по обективни причини, иначе натиснал спирачката своевременно, ама пусто карал много бързо, че да спре. Учудващо предвид такива случаи как все още няма по-масови материали на тема "Линч"!

Петък, 5 октомври

ВМЕСТО ДА СПРЕ МАМЕЩ ТУРОПЕРАТОР, ДЪРЖАВАТА СЪВЕТВА ТУРИСТИТЕ САМИ ДА СЕ ПАЗЯТ

Недопустимо, абсурдно е, че сме в такава ситуация. Направили сме всичко, което ни позволява законът. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като стана ясно, че туроператор, хванат в измама и с отнет лиценз, продължава да работи и да мами лековерни туристи.

Коментар на Actualno.com: Ма разбира се - защо пък държавата да търси и наказва, то това държавна функция ли е?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com