Седмицата в абсурди (23 - 27 юли)

8737
Седмицата в абсурди (23 - 27 юли)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 23 юли

НА ХОРАТА В ЯМБОЛСКО ВЕЧЕ ИМ ПИСНА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ

Човек-провокатор, за да може да се създаде напрежение и стълкновение сред хората, които се опитват да покажат какво се случва в Болярово. С тези думи една от малкото вече протестиращи в ямболското село изрази омерзението си от един-единствен човек, крещящ лозунги. В ефира на Нова телевизия, при пряко включване, въпросният човек на висок глас повтаряше мантри, че всичко се случва заради германския канцлер Ангела Меркел и че се избиват животни, за да дойдат мигранти.

Коментар на Actualno.com: Крайно време беше!

ЦВЕТАНОВ ЗА ДЪРЖАВНИЯ ПОДАРЪК ЗА МИЛИОНИ КЪМ КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ: НЯМАШЕ ДЕБАТ

Всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение, нямаме различия. В последните няколко месеца от "Обединени патриоти" има законодателна инициативност и това води до недоразумения, а ГЕРБ се явява арбитър. Не е коректно чрез медиите да се хвърлят обвинения, не са медиите мястото, където трябва да се появяват междуличностните различия. Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов Според Цветанов от ГЕРБ сложили "сериозен акцент" що се отнася до енергетиката по отношение поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, най-известната от които се прочу с нарицателното "поправката Домусчиев". Нямаше сериозен дебат, оправда се Цветанов защо тази поправка мина. На въпрос какво ще правят ГЕРБ при президентско вето, бившият вицепремиер отвърна, че партията на Бойко Борисов щяла да работи за обществения интерес.

Коментар на Actualno.com: Така е то, за тези работи не се водят дебати - дават се заповеди!

Вторник, 24 юли

ДЖАМБАЗКИ БЛЕСТИ - ПРИЗНА КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЛЪЖИТЕ С ЧУМАТА, ОБВИНИ ГЕРБ ЗА БМФ

Антидържавни конспирации – така зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки коментира случаите, при които заради кризата с чумата по дребните преживни животни в Странджанско тръгнаха слухове, че има нарочно заразяване, за да се избиват животни и да се обезлюдява територия за населване на мигранти. Посетих Шарково и се убедих с очите си, че хора, които видимо нямат нужда от психиатрична помощ, твърдят, че всеки ден каца самолет с по 300 души-мигранти в Безмер, каза още Джамбазки. На въпрос обаче дали политиците не са виновни за това недоверие, евродепутатът се съгласи и дори заяви, че "и ние бяхме част от това", визирайки липсата на доверие в обществото към държавата специално по въпроса със заразата в Странджанско.

Коментар на Actualno.com: Призна си за говоренето като цяло - ама да не мислите, че ще престане?

ТРИ ДНИ ГОРИ СМЕТИЩЕ КРАЙ КОЧЕРИНОВО, НЯМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБЛЕЕ С ДОСТАТЪЧНО ВОДА

Вече трети ден продължава да тлее пожар в сметището край село Кочериново. Огънят не може да бъде овладян от пожарникарите, а и не са помогнали снощните дъждове. Големият проблем за пожарникарите е, че не могат да осигурят достатъчно вода, за да облеят изцяло тлеещите боклуци - основно пластмаса и гуми.

Коментар на Actualno.com: Вече и вода ли няма в тази държава ... или маркучи?

СЛЕД ВЕТОТО: И БОРИСОВ ПОИСКА ПРОМЯНА НА "ПОПРАВКАТА ДОМУСЧИЕВ"

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на парламентарната група на ГЕРБ "да изработи и внесе нова поправка в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол", с която "да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна". Съобщението от парламентарната група на ГЕРБ за разпореждането на лидера ѝ идва 26 минути след като прессекретариатът на президента Румен Радев съобщи, че държавният глава е наложил вето на приетите миналата седмица разпоредби. Президентът възразява срещу промените, с които със задна дата срокът за ангажиментите на купувача на държавна собственост се съкращава от 10 на 5 години.

Коментар на Actualno.com: Ще преживее ли пожарникарят, че пилотът го изпревари? Все пак пилотите летят ...

ВИЖТЕ КАКВА ТОЧНО ОГРАДА ТРЯБВА ДА СПИРА ГЛИГАНИ ПО ДУНАВА (СНИМКИ)

От днес, 24 юли, започна изграждането на телена ограда в Северна България, по Дунава, за да бъде спряно евентуално влизане на диви прасета от Румъния, които могат да пренесат африканска чума и да заразят и домашни прасета. Това беше официално потвърдено от земеделския министър Румен Порожанов. Съгласно съобщение на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) оградата ще е от четири реда и ще е дълга 133 000 линейни метра. По думите на Порожанов, 1 линеен метър от 1 ред струвал 15 стотинки, а от 4 реда – 60 стотинки. Сметката показва, че общата цена е 79 800 лева.

Коментар на Actualno.com: Дано само някое диво прасе не вземе да се почеше и да изгрухти "Сезам, отвори се".

СТРЕЛБА В ПОДЛЕЗ НА БУЛ. "ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ" В СОФИЯ ЗАРАДИ КУЧЕ, "МАРКИРАЛО" ВРАТА НА МАГАЗИН

Стрелбата в подлеза на булевардите "България" и "Гоце Делчев" е породена след битов спор. Това потвърди на извънреден брифинг главен комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" към СДВР. "Полицията незабавно е заловила стрелеца – 59-годишен мъж, намерили са и пострадалия 50-годишен собственик на магазин. Простреляният е закаран във ВМА с опасност за живот. Направена е операция в коремната област. При разпита станало ясно, че кучето е "маркирало" вратата на магазина", обясни Цветков.

Коментар на Actualno.com: В България прекалено много хора са маркирани в главата ...

Сряда, 25 юли

СИДЕРОВ АТАКУВА ФРОНТАЛНО СИМЕОНОВ - СПАСЯВАЛ РЕДНИК ЦЕКО, МОЖЕЛ ДА БЪДЕ СМЕНЕН

Внасям искане до главния секретар на Министерския съвет да представи информация кой и по каква процедура е позволил проверките по Черноморието, участвала ли е полиция в тях и защо. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Това е умиротворяване, не е война, защото вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони, които убиват българския туристически бизнес. Не съм пратил Симеонов във властта, за да убива туризма, а да вдига доходите и пенсиите – не да "утрепва" фирми и стотици и стотици предприемачи, каза Сидеров пред Нова телевизия. Ако той не може да се справи с това (бел. ред. – вдигането на доходите), да признае и ще търсим друг човек, добави лидерът на "Атака".

Коментар на Actualno.com: Ето това чукане чакахме!

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БИВОЛОВЪДИТЕ ПИТА - КАКВО ПРАВИ СИЛИКОНКА ОТ "БИГ БРАДЪР" НА ПРОТЕСТ?

Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди (АББ) обяви, че на проведения миналия вторник съвет председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев поискал оставки в МЗХ и само той всъщност го искал. Става въпрос за четирите оставки след големия протест – на зам.-земеделския министър Цветан Димитров, директорa на дирекция "Животновъдство" Златка Възелова, директорa на Дирекция "Директни плащания и идентификация на земеделските парцели" Георги Праматаров, както и съветника на земеделския министър Бойко Синапов. Затова и Степанчева беше категорична, че сега се разбива МЗХ и като не си получат наесен субсидиите, ще се иска оставка на цялото правителство. Какво правят Силиконката от "Биг Брадър" (бел. ред. - Миглена Дерменджиева, известна като Меги Дерм), тя какво разбира от животновъдство, какво прави там Корнелия Нинова, попита Степанчева.

Коментар на Actualno.com: Що за въпрос - нали за млеконадой говорим! Има право да се учи, за да сполучи!

КОНТРАПРОТЕСТ ПРИ ПРОТЕСТА НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Майките на деца с увреждания са недоволни от палатката, която Националнопредставените организации на хора с увреждания разпънаха до тяхната пред Народното събрание - надпис "Реформа - да, но не така". Стана ясно, че за втората палатка има разрешение от общината до 5 август от 9.00 до 17.00 часа.

"От вчера сме подложени на страшен психологически тормоз. Започнаха да прииждат мускулести момчета с бели фланелки, а с тях и някой друг човек с увреждания. Те нямат право да бъдат тук. Имат съгласувателно разрешително, което е от другата страна на НС. Призоваваме някой орган в тази държава да се намеси", каза една от майките - Вера Иванова.

Коментар на Actualno.com: Добре де, защо вечно трябва някой да е контра?

ПРИЗОВАХА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ НА ДУЕЛ

Временната анкетна комисия в парламента, посветена на сигналите на Колев, клони към решение те да бъдат проверени, което най-вероятно означава, че ще бъдат предадени на прокуратурата, където Босия така или иначе многократно ги е предавал. Един от представителите на гражданите, подкрепящи общественика, каза на днешното второ заседание на комисията, че в момента в интернет могат да се намерят над 40 обяви за продажби на книжки, а Иван Иванов от БСП през смартфона си веднага намери такива и ги показа на присъстващите на заседанието на комисията. Нервните сблъсъци между депутатите и гражданите стигнаха до екстремна точка, след като Николай Гацев, който е един от подкрепящите Босия, хвърли бяла кърпичка към председателят на комисията Станислав Иванов и го покани на дуел.

Коментар на Actualno.com: Най-страшното е, че изглежда само това е решението ...

ЛИНЕЙКА ОСТАВИЛА 8-ГОДИШНО ДЕТЕ САМО НА УЛИЦАТА В РУСЕ

Екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете само на улицата, след като качили в линейката само баба му след инцидент. Родителите вече са подали жалба до районната прокуратура.

Коментар на Actualno.com: Някои болести, които ходят по хората, са нелечими. Тъпотия, безхаберие ...

Четвъртък, 26 юли

БЛЪСНАТОТО ДЕТЕ В САНДАНСКИ - ЗАРАДИ ШОФЬОР, КОЙТО ИСКАЛ ДА МИНЕ ПО-БЪРЗО

Ремонт на ВиК е бил поводът, заради който вчера (25 юли) е станало голямото нещастие в Сандански, при което шестгодишният Мартин беше прегазен от 73-годишен шофьор.

Коментар на Actualno.com: И сега, дядо, като ти беше толкова зор да минеш, а не да почакаш, как е - стигна ли, по-хубав ли ти е животът?

ДЪРВО СМАЗА НЯКОЛКО КОЛИ В ПЛОВДИВ, ИМАЛО СИГНАЛИ ДО ОБЩИНАТА, ЧЕ Е ОПАСНО

Дърво е паднало върху няколко автомобила в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Инцидентът е станал в близост до площадка, където всекидневно играят деца. За щастие няма пострадали хора. По информация на живущите, преди две седмици е бил подаден сигнал в общината за опасното дърво.

Коментар на Actualno.com: Това не може да бъде - български чиновник да нехае?!

СКАНДАЛ И КРЯСЪЦИ МЕЖДУ НФСБ И "АТАКА" В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Партиите НФСБ и "Атака" се скараха в стаята на парламентарната група на "Обединени патриоти" в Народното събрание, предаде агенция "Фокус". Валентин Касабов от НФСБ е бутнал Волен Сидеров, който потвърди пред журналисти за разпрата. От стаята на патриотите са се чували викове, разказват очевидци на място.

Коментар на Actualno.com: Чукането стигна до завръзка! И тамън, воглаве с Марешки, тръгна към кулминация, дойде Борисов и сецна мерака на всички. Защо така бе, Бате Бойко? Пусни ги и тях да идат до Симитли, готови са!

НПО ПРЕДУПРЕДИХА ЗА АБСУРДНИ ЗАКОНИ, КОИТО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ОХРАНА НА ВОДОЕМИ И БЕЗ ПРАВОСЪДИЕ

Традиционно се случват спешни промени в различни закони преди лятна ваканция, без гражданското общество да има време за реакция, а самото общество реално има само един инструмент за противодействие – да сезира президента да наложи вето, но то се заобикаля много лесно от парламента. Това заяви Вера Стаевска от Сдружение за изследователски практики на специална пресконференция на няколко неправителствени организации по повод промяната на няколко закона - Закона за водите, Административно-процесуалния кодекс и Закона за дивеча.

Коментар на Actualno.com: Беззаконието е къде-къде по-сладко, само да си от правилната страна!

ОКОНЧАТЕЛНО: ПСУВАШ НА СТАДИОНА? 1000 ЛВ. ГЛОБА И ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МАЧОВЕ

Проектът за промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия беше приет на второ четене от депутатите. Според новите текстове отправянето на ругатни и неприлични изрази също ще се наказва с глоба от 1000 до 2000 лв., както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една до две години.

Коментар на Actualno.com: Значи, като за идиоти - на мач се ходи, за да псуваш! Иначе трупаш напрежение, а напрежението има гадния навик да избива. Ако "законодателят" иска върху него да избие, да продължава все така!

Петък, 27 юли

КАНДИДАТ-УБИЕЦ СЕ ХВАЛИ ПРЕД ПРИЯТЕЛИ КАК Е НАРЪГАЛ ЧОВЕК

Вадя го, бам-бам и така – направих го на нищо. Това заявява докато размахва нож във видеоклип, публикуван в социалните мрежи, 15-годишен младеж, който се оказа виновен за опит за убийство на 16-годишен свой връстник в столичния квартал "Надежда". Жертвата - Кристиян Сотиров, е намушкана многократно с нож, като вчера (26 юли) в "Пирогов" ѝ беше направена животоспасяваща операция. Състоянието на пострадалото момче обаче остава критично.

Коментар на Actualno.com: Страшно е до какво води цялостното безхаберие, което проявяваме като хора, като родители, като общество.

ОЩЕ НЕ Е УСТАНОВЕН ИЗТОЧНИКЪТ НА ИНФЕКЦИЯТА ПО ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА

Все още не е установен източникът на инфекцията по животните в Странджа, но проучванията продължават. Това обяви министърът на земеделието Румен Порожанов в рамките на парламентарния контрол. Той определи действията на Агенцията по безопасност на храните като адекватни и незабавни, но посочи, че стопаните не са спазили изискванията на компетентния орган.

Коментар на Actualno.com: Незабвно, незабавно и вече колко стана, та не е открит източникът? А сега и ваканцията дойде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com