Седмицата в абсурди (30 октомври - 3 ноември)

7297
Седмицата в абсурди (30 октомври - 3 ноември)
Снимка: iStock/Guliver

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 30 октомври

ЖЕЛЬО БОЙЧЕВ НЕ ДАДЕ КОНКРЕТНИ ПРИМЕРИ ЗА КОРУПЦИЯ ПРИ ГЕРБ

Примери за корупция колкото искаш. Така червеният депутат Жельо Желев коментира темата със заявката за подготвян вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко Борисов, без обаче да посочи нито един подобен пример. Сигнали имало много, но в момента се обработвали.

Коментар на Actualno.com:
Това е типичната българска опозиция - неподготвена, страхлива и малодушна. Псевдо опозиция, която имитира дейност, но без конкретика.

ГОРАНОВ ОБВИНИ НИНОВА В КОРУПЦИЯ, НО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ПОДКРЕПИ ПЕЕВСКИ ЗА КТБ

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че Корнелия Нинова е участвала в приватизацията и е разпродала и приватизирала дружество "в полза на себе си". Попитан директно кое е дружеството, финансовият министър отговори, че "не си спомня в момента" името му. Той уточни, че имало конкретни доказателства за връзка на Нинова с приватизацията на въпросното дружество, но призна и с половин уста, че няма доказателства за престъпна й дейност.

Коментар на Actualno.com: У нас и опозицията, и властта са един дол дренки. Всеки напада всеки, вдига пушилка и създава скандали, без да счита за нужно да представи доказателства за каквото и да било.

НИТО ЕДИН ЗДРАВЕН МИНИСТЪР НЕ Е ИЗКАРАЛ ПЪЛЕН МАНДАТ ПРЕЗ ПРЕХОДА

След оставката на здравният министър на третото правителство на Бойко Борисов – проф. Николай Петров, от справка стана ясно, че от началото на Прехода нито един здравен министър не е изкарал пълен мандат.

Коментар на Actualno.com: Дори моргата може да завиди на такова текучество.

БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО И ВСИЧКО ДА Е БЕЗПЛАТНО БЕЗ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ

Мнозинството от българите иска образованието и здравеопазването да са безплатни, да има гарантиран минимален доход и работа за всеки, но данъците да не се повишават, а напротив - по възможност да се намалят. Това сочи ново проучване.

Коментар на Actualno.com: Така де - най-хубаво си е да те хрантутят.

Вторник, 31 октомври

ЗАРАДИ СТРАХ ОТ ПОБОЙ ЛЕКАРИ В ПАЗАРДЖИК СЕ ПОДСИГУРИХА С ПОЛИЦИЯ

Заради страх от саморазправа на близки на пациенти лекари от МБАЛ Пазарджик са прибегнали до услугите на полицията. Органите на реда са направили "шпалир", за да могат медицинските лица да си тръгнат, а МВР продължава да охранява болницата.

Коментар на Actualno.com: Следващият път може и фойерверки?!

ПЪТИЩАТА НИ БИЛИ ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ НАЛИЧНИТЕ МАТЕРИАЛИ В СТРАНАТА НЕ ДОСТИГАТ

Имаме абсолютна готовност за зимния сезон, заяви регионалният министър Николай Нанков. Той обаче призна, че макар по-големите области градове да се справят добре, като цяло средната наличност на материали в страната е 60%.

Коментар на Actualno.com: Готови сме, ама друг път?! Ще видим при малко снежец ...

Сряда, 1 ноември

АВТОБУСНАТА КАТАСТРОФА РАЗКРИ РЕЦИДИВ В БЕЗОПАСНОСТТА НА КУРСОВЕТЕ НА "ЮНИОН ИВКОНИ"

След случая с катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия" стана ясно, че от началото на годината на "Юнион Ивкони" са написани 28 акта за различни нарушения по отношение на тахографските апарати.

Коментар на Actualno.com: "Кучетата си лаят, керванът си върви" в действие.

СПОРЕД СИДЕРОВ НЯМА ЯСНА ДЕФИНИЦИЯ ЩО Е ТО КОРУПЦИЯ

Няма ясна дефиниция за корупция, затова и по темата може да се спекулира. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира темата "корупция".

Коментар на Actualno.com: Разбира се. Корупцията е сложен, многопластов феномен, който трудно се установява и още по-трудно се наказва. Не заради липса на политическа воля. Просто заради сложната си природа.

РИСК ОТ КАТАСТРОФИ В ПАЗАРДЖИШКО ЗАРАДИ БЕЗПРИЗОРНИ КОНЕ

Безнадзорни коне създават опасност от пътни инциденти в районите на Батак, Ракитово и Велинград, заяви директорът на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Пазарджик д-р Петко Митев.

Коментар на Actualno.com: Явно Пазарджик е в Дивия Запад, където стада мустанги тичат на воля, пък автомобилите да се оправят.

Четвъртък, 2 ноември

СТАНИСЛАВА ЕТОВА: ВЕГАНИТЕ СА ЧАСТ ОТ БУДИТЕЛИТЕ НА НАШЕТО СЪВРЕМИЕ

Веганите също са част от будителите на нашето съвремие, тъй като те проповядват изцяло здравословен и пълноценен начин на живот в полза на всички хора, каза Станислава Етова, председател на Вегетарианския клуб в Пазарджик.

Коментар на Actualno.com: Така е... Паисий, Ботев, Левски, веганите... Но последните предимно будят смях.

ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ НЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ АКТОВЕТЕ НА ШОФЬОРИТЕ СИ

След катастрофата с автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия" от компанията съобщиха, че всички транспортни фирми не могат да контролират актовете на шофьорите и не могат да знаят дали и кога те са били глобени. Това се случва, тъй като автомобилната администрация не предоставяла информация кого и за какво нарушение е глобила на фирмите, а самите шофьори не си признавали, защото щели да бъдат наказани.

Коментар на Actualno.com: Както казват в едно предаване: "Уникална държава". Институции, които не си говорят, не обменят данни, не информират заинтересованите лица и субекти... Моя страна, моя Българияяя ...

Петък, 3 ноември

РУСИЯ ПРОВОКИРА С НАМЕК, ЧЕ СССР Е СПАСИЛ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ

В Москва предизвика възмущение поредният акт на оскверняване на Паметника на Съветската армия в София. "Вандалите (не мога да ги нарека по друг начин) атакуваха монумента буквални преди седмица, но сега надминаха себе си, като поставиха лозунги с откровен антисемитски характер. Това е особено цинично във връзка с това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е предотвратено депортирането на евреите от България и така са спасени 50 000 души от сигурна смърт", каза още Захарова.

Коментар на Actualno.com: А пък България е дала на Русия азбуката. Май вече е време да съжаляваме поне малко, че някои там са я прихванали ...

ПЕТКОВ: ДА ПОМИСЛИМ ЗА КОЛЕДНИТЕ ДОБАВКИ, ВСЕ ПАК ПЕНСИОНЕРИТЕ ПОЛУЧИХА УВЕЛИЧЕНИЕ

"Смятам, че тази година трябва да се подходи малко по-различно, ако се дават коледни добавки. С оглед на това, че групата от пенсионери с най-ниски пенсии, която последните години получава добавки, тази година имат повишение на пенсиите", заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Коментар на Actualno.com: Ама разбира се. Трябва да се внимава, че и увеличение, и добавки... Пенсионерите къде ще ги харчат толкова пари? Вярно, пенсиите се вдигнаха само за най-най-бедните, стигайки колосалната сума от 200 лв. Вярно, хиляди възрастни хора останаха без увеличение заради промяна на методиката за изчисление. Вярно, още по-голяма част от пенсионерите изобщо не влязоха в сметките за увеличение. Но 200 лв. стигат. С едни още 50 лв. пенсионерите съвсем ще се разглезят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com