Шефът на КЕВР обещава значително по-ниски сметки за парно

3589
Шефът на КЕВР обещава значително по-ниски сметки за парно
Снимка: БГНЕС

Между 20 и 30% по-ниски ще са сметките за парно и топла вода на потребителите през този отоплителен сезон в сравнение с предишния. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

Причината е, че за година природният газ е поевтинял с близо 1/3, а до момента зимните месеци бяха топли, предаде БНР. През следващите три месеца синьото гориво ще се продава с около 2% по-евтино, реши енергийният регулатор. Заседанието беше закрито.

И с изрична евродиректива "Топлофикация" не може да бъде спряна

Свалените радиатори не освобождават от плащането на сградна инсталация. Това повториха за пореден път от „Топлофикация София&rdqu...

От 1 януари догодина цената на природния газ за крайните снабдители на природен газ и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, ще е в размер на 405.56 лв./1000 nm3 или 43.59 лв./MWh (без акциз и ДДС). В сравнение с предишното ценово решение на Комисията от 30.09.2015 г. за IV–то тримесечие на 2015 г., намалението е с 2.32%. Новата цена на природния газ е определена въз основа на предоставените данни и документи и направените изчисления от експертите на регулатора. Към определената цена за I-во тримесечие на 2016 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители на природен газ, се добавя цена за пренос на природен газ по газопреносна мрежа ниско налягане в размер на 7.72 лв./1000 nm3 (без акциз и ДДС).

Отделно Иван Иванов подчерта, че общото намаление на цената на природния газ за цялата 2015 г. е 31,16 на сто, което има важно значение както за българската индустрия, така и за всички останали потребители. По неговите думи това води до повишаване на рентабилността и конкурентността на промишленото производство, което използва синьото гориво като основен енергоизточник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com