Щерев: Да лишат хората от планината е най-голямата глупост

4905
Щерев: Да лишат хората от планината е най-голямата глупост
Снимка: БГНЕС

Именитият български треньор по борба Симеон Щерев заяви, че трябва да се позволи на хората в България да посещават планините, за да могат да подсилват имунната си система. "Аз не знам как може да лишат хората от планината, това е най-голямата глупост. И цяла София да я пуснат във Витоша, не могат да се намерят, тя е толкова голяма", коментира Щерев в интервю за БНР.

"От една страна нямаме болни, нямаме много жертви, но от друга страна всичко замира. Аз мисля, че хората трябва да се съобразяват със специалистите в тази област, аз не съм специалист и не мога да кажа. Все се надявам, че в средата на май нещата трябва да се отпуснат и да заживеем нормално, защото това не е живот", каза Щерев, който в момента е треньор на женския национален отбор на Русия.

Бунтове срещу противоепидемичните мерки във Франция, САЩ и други страни (ВИДЕО)

Бунтове заради социалната изолация избухнаха на много места по света. В Париж полицаи бяха обвинени в расизъм и разправа с членове на м...

"Надявам се скоро да отворят подстъпите към Витоша, защото най-нормалното нещо е, говорим за белия дроб - най-хубавото нещо е Витоша. Човек трябва да се разходи, аз мисля, че това е най-правилното. Аз не знам как може да лишат хората от планината, това е най-голямата глупост. И цяла София да я пуснат във Витоша, не могат да се намерят, тя е толкова голяма.

Даже на 20 метра ще бъдат едни от други и няма да има проблем. Най-главното е хората да не се обездвижват, хората трябва да се движат. Как ще го поставиш един възрастен човек вкъщи? Той е умрял вече, щом не се движи. Възрастните хора трябва да се движат в гората, защото там е най-малкият шанс да се заразиш. Най-доброто лекарство е здравословно хранене, занимание със спорт, така да поддържаме имунната система, която да може да се справи с вируса", допълни той.

Бившият треньор на петкратната световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева заяви, че ако скоро не се позволи на спортистите да водят нормална подготовка, то провеждането на Олимпийските игри в Токио следващото лято ще бъде много проблемно. "Няма възможност за подготовка, всички са по домовете си, а там няма такива възможности. Най-лошото е, че не се знае докога ще продължи това нещо.

Един казва едно, друг - друго. Надявам се преди всичко на Германия, на по-големите специалисти да решат нещата, така няма как да продължи. Според мен не тръгнат ли нещата май или юни, да могат хората спокойно да се движат, ще имаме голям проблем. Ако ни държат, както се говори, и август, септември, октомври, ще трябва да отложат Олимпиадата за по-следващата година, защото 6-7 месеца за един професионален спортист нали знаеш какво означава? Почва се отначало, не можеш да бъдеш готов за Олимпиадата. Не само за нея, има и квалификационни турнири. Ще бъде много тежко", смята Щерев.

Борисов обеща да облекчи мерки за паркове и планини, ако не се вдигне пикът на коронавируса "в петък"

"Облекчихме цели пет мерки - имунизациите, женските консултации и други. Кое да облекчим още? За съжаление се катерим много стръмно и з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com