Симеон с РД в Мадрид

5112
Симеон с РД в Мадрид

На 16 юни Симеон Сакскобургготски навършва 75 години.

Той живя петдесет години в изгнание, повечето от тях в Испания. Там той създаде своето семейство, както и множество приятелски и роднински връзки. От 2000-та година насам, както и за 70-тия си юбилей, Негово Величество си беше в България.

Предвид множеството запитвания за интервюта, срещи и инициативи по повод отбелязването тази година на 16 юни, както и желанието на монархисти да го поздравят за юбилея, предварително на сайта му се съобщава, че тази година царското семейство ще бъде в Мадрид. По това време повечето от неговите внуци имат изпити в училище и трудно биха могли да пътуват до България.

"Сакскобургготски цени много топлите чувства на своите сънародници и е благодарен на всички, които изповядват ценности като съпричастност и съчувствие и искрено би се зарадвал, ако на този ден много хора подадат ръка и помогнат на някого – на деца от сиропиталище, на млад талант, на младо семейство или възрастен човек. Това ще бъде най-големият подарък за него. Той държи тези, които искат да го поздравят, да направят това с благотворителен жест. Често пъти една добра дума, малко отделено време и внимание, тежат много повече, отколкото предполагаме", пише в съобщение на говорителите му.

Традиционно семейство Сакскобургготски подпомага наши сънародници в България и чужбина. И сега, без шум и парадност, както винаги го правят, ще намерят начин да зарадват нуждаещи се, допълват още от сайта на Симеон.

Сакскобургготски загуби окончателно "Кричим"

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок не са собственици по право на двореца „Кричим”. Това...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com