Синдикати искат материалите от проверката по случая с избягалите затворници

1046
Синдикати искат материалите от проверката по случая с избягалите затворници
Снимка: МВР

Управителният съвет на „Синдикат на служителите в затворите в България“ изразява тревога и възмущение от негативните тенденции в пенитенциарната система по отношение на случващото се в местата за лишаване /МЛС/, в частност Софийски затвор, във връзка с извършеното бягство на двамата лишени от свобода Владимир Пелов и Радослав Колев, което е пробив не само в системата на ГД „ИН“, а в системата за национална сигурност и обществен ред в Република България и ЕС.

Инкриминираното деяние е чутовно с най-висока степен на обществена опасност, съставляващо престъпление против правосъдието на България, заявяват от ССЗБ.

Извънредният труд на надзирателите вече ще се плаща

Нощният труд, трудът при т.нар. време на разположение, както и работата по време на празнични дни вече ще бъдат начислявани и изплащан...

Случващото се в българските затвори е резултатът от водената политика по отношение на целия сектор „Сигурност”. Служителите в системата на затворите - надзиратели, социални работници, психолози, медицински работници, учители и др. са поставени в условия на виктимизация, с риск за здравето и опасност за живота при работата с криминалния контингент, същите обиждани, заплашвани, удряни, бити, наръгвани, поръчвани, в някои случай убивани. От друга страна неоценявани, обиждани, унижавани, заплашвани, третирани, наказвани, уволнявани от ръководствата си.

Нашите основателни очаквания са, че за пореден път ще станем свидетели на познатата ни ръководна ценностна ориентация и внимание, което по „целесъобразност“ винаги е насочвано агресивно срещу най-ниските нива служители, а именно „надзирателите“, без да идентифицират комплекса от първопричини, следствията и последиците, предвид отговорностите, заявяват от ССЗБ.

От там настояват да получат доклада от проверката със срок 12.04.2018г. (материалите по евентуални преписки); правилника за вътрешния ред на лишените от свобода в Затвора гр. София; инструкциите на постовете, които са преминали и нападнали бегълците – лишени от свобода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com