Синдикатът в МВР: Не искаме билборд, а по-високи заплати

1097
Синдикатът в МВР: Не искаме билборд, а по-високи заплати
Снимка: bTV

Според синдикатите към МВР предложението на правителството да им се предостави билборд е мил жест, но той не решава проблема с ниските заплати.

След като на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на полицаите е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на полицаите да се дадат толкова билбордове, колкото искат, от рекламните съоръжения за европредседателството.

Свалиха билборд на служителите на МВР, с който щяха да посрещнат еврочиновниците

Билборд, с който служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) планираха да посрещнат делегатите за откриването на българско...

От Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) посочват, че в действителност са получили предложение от правителството да използват за периода до 15 януари един от билбордовете, които са запазени във връзка с председателството на Съвета на ЕС .

Според тях обаче въпросът не е просто за един билборд. От СФСМВР са категорични, че оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяването на тази несправедливост. Въпреки това, синдикатите посочват, че няма да се възползват от това предложение.

СФСМВР смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата.

Синдикатите са ясни - ниските заплати правят професиите "полицай", "пожарникар" и "спасител" неатрактивни и занижават качеството на услугата "сигурност", която доставя МВР.

Синдикатите на МВР са готови да мобилизират 1 млн. души за масови протести (ВИДЕО)

Тези 55 млн. лева, които бяха отпуснати като увеличение от държавата в бюджета на МВР за тази година, се оказаха една гавра. Това заяви...

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната на 11 януари среща с Борисов да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

От Федерацията отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com