Синодът започва църковно-наказателното дело срещу епископ Павел

29994
Синодът започва църковно-наказателното дело срещу епископ Павел
Снимка: БГНЕС

Светият Синод връчи обвинителен протокол на Левкийския епископ Павел по църковно-наказателното дело, заведено срещу него, съобщиха от Синода, предаде БГНЕС.

На Левкийския епископ Павел беше връчена и призовка в срок до 13 януари 2014 г. да представи писмени доказателства по делото и да посочи свидетели за редовното им призоваване. Самото заседание на съда ще бъде на 22 януари 2014 г. в Синодната палата.

Съгласно Чл. 176. от Устава на БПЦ Съдебната власт в Българската православна църква – Българска Патриаршия се упражнява от: Светия Синод в пълен и намален състав; епархийските съдилища; манастирските събори. Като делата против архиереи, съгласно Чл. 182. са в компетенцията на Светия Синод.

Съдебната власт в Българската православна църква – Българска Патриаршия се основава на църковните канони, Устава и наредбите на църковното съдопроизводство, издадени от Светия Синод, припомнят от синода.

Припомняме, че Светият синод трябва да проведе църковен съд на Левкийския епископ Павел, защото не участва в църковното единство и заради съмнения, свързани с личния му живот. Сигналът е внесен по неофициална информация от Плевенския митрополит Игнатий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com