Синът на Емел Етем вече милионер

34607
Синът на Емел Етем вече милионер
Впечатляващата сума е спечелена от фирмата на 33-годишния Илиан Тошков „Евростар алианс”

Почти един милион лева, и то само за една година, е успял да изкара синът на Емел Етем, показа проверка на „България Днес”.

Впечатляващата сума е спечелена от фирмата на 33-годишния Илиан Тошков „Евростар алианс”. Дружеството на наследника на влиятелната особа от ДПС е регистрирано през 2008 г. и се занимава със специфични финансови операции. Въпреки мистериозния си предмет на дейност, „Евростар алианс" е реализирало приходи от 858 хиляди лева за миналата година.

Емел Етем проговори

Бившият министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем проговори след дълго медийно мълчание. Пред Дарик тя призова за...

Според отчета парите са от обичайните за ДПС консултантски услуги.

На кого са извършени и какви по-точно са не е посочено. За да консултира анонимните си клиенти, Илиан Тошков е наел подизпълнител, на когото са платени 422 000 лева. Схемата „вземи парите и наеми някой да свърши работата" беше брилянтно разработена от шефа на майка му и лидер на ДПС Ахмед Доган. Тя лъсна преди две години, когато стана ясно, че Доган е взел 1.5 млн. лв. като консултант по четири хидропроекта от „Минстрой холдинг".

Тъй като Сокола не е хидролог и не разбира нищо от строеж на язовири, той наема четирима експерти от същата фирма, които да му свършат работата. За тях Доган отделя само 50 хил. лева, а останалите пари прибира в джоба си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество