Скандал: От ММС изчезна документация по проект за 818 000 лева с БФС

5803
Скандал: От ММС изчезна документация по проект за 818 000 лева с БФС
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Безпрецедентно изчезване на проектна документация от Министерството на младежта и спорта е установено при проверка на проект за финансово подпомагане на БФС от 2014 година. Това се е случило при проверка, разпоредена от министър Радостин Василев, след постъпили сигнали за възможни злоупотреби

Проверяваният проект е по програма на ММС за провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България, предоставен от Български футболен съюз на Министерството на младежта и спорта с вх. №09-00-5798/18.12.2014 година.

С иновация към прогрес - вятърът на промяната в българския спорт

Иновация, дигитализация и прозрачност - това е заветът, който служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и неговият екип ...

Има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година, предават от министерството. Оттам уточняват, че незабавно ще бъдат сезирани компетентните държавни органи за установяване на обективната истина.

От информацията става ясно, че проектът се финансира частично от ММС и представлява неразделна част от договор, сключен между Министерството на младежта и спорта и Български футболен съюз, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лв. за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. в периода 6 – 22 май в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора.

Средствата по договора по Програма „Спорт за високи постижения“ – Домакинства на състезания и първенства от МСК през 2015 година са одобрени от тогавашния министър Красен Кралев.

На 28 октомври 2019 година, след серия от журналистически разследвания, със заповед е стартирана проверка от министерството, включваща този договор и проект. Работната група е изготвила доклад и допълнение към него, с които се установява, че БФС следва да възстанови средствата в размер на 142 766 лв. по сметката на ММС, касаещи договора и проекта към него. Ведомството е депозирало искова молба в Софийския градски съд и е образувано дело 1082 от 2020 г.

От 71 проекта за младежи само 10 са одобрени за финансиране от Спортното министерство

Само 10 са одобрени от подадените 71 проектни предложения в Министерството на младежта и спорта за финансиране по Националната програм...

Към настоящия момент обаче, министерството не е в състояние да възобнови проверката по горепосочения проект, тъй като липсва проектната документация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...