Скоро Видин ще има модерна автогара

32404
Скоро Видин ще има модерна автогара

Скоро хората във Видин отново може да си имат общинска автогара след продажбата на предишната. От кметството в дунавския град съобщиха, че са участвали в търг с тайно наддаване за отдаване под наем на помещение в старата сграда на жп гарата във Видин, съобщава vidin-online.com.

Общината е единственият кандидат за наемане на помещението от 96,80 кв. м за срок от 10 г. и начална тръжна месечна цена от 575 лв. Участието в търга бе одобрено с решение на общинския съвет.
Идеята е помещението да се обособи в чакалня за бъдещата общинска автогара, каквато Видин няма повече от 15 г. Парите за ремонт са заложени в капиталовите разходи на общината за тази година. Новата автогара ще има модерна визия и ще предлага всички съвременни удобства за пътуващите.
“Видин е един от малкото областни градове, които не разполагат с обособено място, на което пътниците да слизат и да се чувстват спокойни. А с пускането в действие на Дунав мост 2 и новата жп линия ние ще бъдем последна спирка на международната линия за пътници. Сред основните изисквания за една автогара е тя да има покрита чакалня“, коментира кметът Герго Гергов.

Видин още помни ужасния потоп, който удря града преди 72 години

Днес се навършват 72 години от последното голямо наводнение на Видин, каза Светлана Кръстева, началник отдел “Държавен архив&rdqu...


Новата общинска автогара ще бъде оборудвана и с всички модерни електронни устройства, с които пътниците ще могат да се чекират, да запазват места по електронен начин и т.н.

По мнение на градоначалника, ако общината спечели конкурса, то новата придобивка може да отвори врати до края на тази година. Очаква се издаването на заповед от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с която ще се определи спечелилият търга участник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com