Сливен може да остане без парно през зимата

18398
Сливен може да остане без парно през зимата
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Сливен може да остане без парно през този отоплителен сезон. Това заяви днес пред журналисти заместник-изпълнителният директор на ТЕЦ-Сливен Кънчо Танев по време на протест на работници от местната Топлофикация. По думите му от Националната електрическа компания дължат на ТЕЦ-а близо 3 600 000 лева от май до момента. През септември са били преведени 705 000 лева, но нищо от тях не е постъпвало в сметките на ТЕЦ-Сливен, а директно са постъпили в тези на Мина "Черно море".

На контрагенти топлофикацията дължала около 600 000 лева. Работниците, които са над 250 души, имали забавяне на заплатите от месец май, като общо сумата, която трябва да им бъде платена, е около 120 000 лева.Танев отбеляза, че в момента предприятието има на склад около 5-6 тона въглища, като на месец през зимата се горят около 20-30тона. Той уточни, че доставките вървят, но може да бъдат прекъснати, ако от ТЕЦ-а не си плащат.

Кметът на Сливен иска възстановяване на движението на 2 влака

Кметът на Сливен Кольо Милев настоява в писмо до директора на "БДЖ-поделение "Пътнически превози"- Пловдив да се възстанови движението ...

Танев припомни, че основната услуга, която предлага топлофикацията - топлоподаването има основно социална функция. Техни абонати са не само битови потребители, които са над 6000 абоната, но и училища, институции и т.н. Танев припомни, че цените на парното в Сливен са най-ниски в страната, като от ръководството не желаят да ги променят.

Кънчо Танев бе категоричен, че протестът не е политически, насочен е към Националната електрическа компания. Протестиращите искат да се върнат правилата на работа с НЕК до 2013 година. По думите му този режим бил нарушен. Протестиращите от ТЕЦ-Сливен бяха подкрепени и от близо 30 души от мини "Черно море", които пристигнаха от Бургас. "Ние сме като скачени съдове и сме зависими един от друг", каза пред журналисти Чавдар Микулашев, председател на синдикалната организация на КНСБ към мина "Черно море".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com