Служители на МВР и МО готвят национален протест заради пенсионната реформа

11834
Служители на МВР и МО готвят национален протест заради пенсионната реформа

Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа. Това съобщи във Варна Златко Кузманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Според него пенсионната реформа не отговаря на реалностите и в двете ведомства. Протестът ще се състои на 12 и 13 юни, съобщи БНР.

Ние не сме против идеята да се въведе минимална възраст, тъй като това очевидно е наложително. Проблемът е, че тази възраст се въведе изведнъж и с голяма амплитуда. При нас промяната вече надхвърля 16 години за последните 7-8.

Радан Кънев: Държавата трябва да влезе в Гърмен с учители и лекарите

"Политическата система и правилата на управление в България работят така, че при различни управления едни и същи корупционни схеми прод...

При нас мъжете и жените отдавна са изравнени като възраст за пенсиониране. По-плавно трябва да е това увеличение и да е съобразено с реалностите в МВР. МВР не е подготвено за служители на 55 години. Няма дейности, които могат да се извършват от такива служители в такова функционално състояние. Те ще бъдат излишни като служители, обясни Кузманов.

В морската ни столица се проведе 6-ата благотворителна кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали или инвалидизирани служители от структурите на МВР, Министерството на правосъдието и Министерството на отбраната. Патрон на кампанията е Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com