Социолози с борд срещу Мира Радева

21227
Социолози с борд срещу Мира Радева

Социолози се обединиха в борд срещу „глупостите и безобразията” на колежката си Мира Радева. Инициативата е по подобие на призивите от четвъртък на Радева да има професионална комисия под формата на борд върху предизборните проучвания, предаде Стандарт нюз.

„Искам да заявя от името на Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Боряна Димитрова, Цветозар Томов и от мое лично, че ние повече при никакви обстоятелства няма да участваме в едно студио с госпожата срещу мен (Мира Радева – бел. ред.), тъй като ни омръзна да легитимираме нейните глупости с нашето присъствие и да носим негативите от нейните безобразия. Този борд вече е създаден”, обяви пред бТВ директорът на "Медиана" Кольо Колев.

Ябълката на раздора в социологическата гилдия е изследване с автори американци и французи, което даде на ГЕРБ 30%, а на БСП 16% преди изборите. Данните се разминаха с тези на останалите агенции, сред които се появиха резултати с паритет или с минимална разлика между двете партии.

Тежко съмнение в достоверността му изрази Кольо Колев още в четвъртък отново в студиото на бТВ. Още тогава той разкри „тайния автор” на проучването Мира Радева, която разнасяла по медийните редакции слухове. Той подкрепи думите си с липсата на автор и агенция зад изследването, нещо което повтори и днес: „Когато човек си публикува данните, той седи с авторитета си зад тях. Сетих се кой го е направил и разобличих г-жа Радева. Ако не го бях направил, щеше да остане едно тайно изследване, което обикаля някъде. Възмутителното и абсолютно нечистоплътно е да се разнасят слухове, без да заставаш с името си зад тях ”, посочи Колев.

По отношение на колежката си Радева той обяви в студиото: „Пласирате слухове, заставате зад тайнствено изследване. Всеки нормален човек от бранша ще ви каже, че това е пълна порнография. Вярно ли е, че ви е поръчано от американското посолство това изследване, от голяма френска фирма неназована, те ли ви казаха да го направите и да го пускате като слухове?”, попита той.

Радева се обясни, че едното изследване е част от голям европейски проект, който обхваща всички страни на ЕС. Френската фирма поръчител се казва „Ефишънс”, посочи тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com