София и Походът на независимостта

16128
София и Походът на независимостта

Само ден след като България отбелязва своята независимост, Центърът за независим живот за трета поредна година ще организира Поход за независимост под мотото „Не съм Роден за тук“. 

Събитието е израз на протест на хората с увреждания срещу корупционните и неработещи политики в сферата на уврежданията в България, които през последните двадесет и повече години изведоха българите с увреждания на първо място по бедност в Европа. На него те ще настояват за качествено ново законодателство, напълно синхронизирано с Конвенцията на ООН за права на хората с увреждания. 

Плевнелиев: „Най-сетне, който не рискува, не печели“

Държавният глава Росен Плевнелиев отправи обръщение по случай 106 години Независимост на България, съобщиха от прессекретариата на държ...

Сборният пункт е пл. „Света Неделя“, откъм улица „Съборна“ в 11,30 ч. Половин час по-късно ще тръгнат по ул. „Съборна“, ул. „Леге“, за да стигнат до подлеза пред Президентството, който е съвършено недостъпен, и да продължат по бул. „Цар Освободител“ до Националната художествена галерия, където хората в инвалидни колички не можаха да се насладят на изложбата на Роден. 

Към Похода за независимост в София се присъединяват други градове - Варна, Бургас и Стара Загора. Хора с увреждания, майки с колички и граждани, подкрепящи инициативата ще се съберат на недостъпни места в градовете им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...