"Софийска вода" отвърна на нападките на Янаки Стоилов

16491
"Софийска вода" отвърна на нападките на Янаки Стоилов

"Софийска вода" не е работила по никакъв обект около Народното събрание и по никакъв начин компанията не е спомогнала за къртене на павета, които да се използват при блокадата на парламента на 23-ти юли. Това заяви в ефира на "Панорама" изпълнителният дикретор Мариана Итева.

Крайно време е БСП и други политически партии да престанат с внушенията, че "Софийска вода" като концесионер е огромно зло за софиянци. Ние сме представители на уважавана компания (Veolia), която е регистрирана на две борси и осигуряваме работа на много хора. Ако искате да изгоните още един голям чуждестранен инвеститор, продължавайте в същия дух, каза Итева.

Синдикалисти от ВиК на протест срещу политическите назначения

Синдикалисти от ВиК излизат днес от 13.00 ч. на митинг-протест пред Министерство на регионалното развитие (МРР) под надслов: "Не, на по...

Безпрецедентното включване на Итева дойде в отговор на твърдението на Янаки Стоилов, който се изказа в дух, че "Софийска вода" трябва да се съсредоточи в намаляването на цената на водата, а не да доставя павета на протестиращите. След включването на Итева червеният депутат обеща отново да си провери информацията. Той обаче попита Итева на каква цена концесионерът купува водата и след това я продава на столичани. Итева отвърна, че "изкупуването" е 2 стотинки на кубик, но след това водата минава през четири пречиствателни станции и 4 хил. километра водопровод. Доставката на питейна вода е 99 стотинки на кубик, отвеждането на отпадни води е 20 стотинки и пречистване на отпадни води е 28 стотинки. Всичко това влиза в цената за крайния потребител, но без ДДС - 1,47 лева на кубик вода в София. За стравнение в Добрич цената е над 2,80 лева, защото там водата се изпомпва от голяма дълбочина.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество