Спират строежа на метрото на бул. "Черни връх"

10784
Спират строежа на метрото на бул. "Черни връх"
Снимка: БГНЕС

С цел безопасност са спрени строителните работи по изграждането на метрото в участъка, където за пореден път пропадна част от тротоара и платното на бул. "Черни връх".

От днес ще бъде затворен за движение на пешеходци и превозни средства и участъка от тротоара и едното пътно платно на бул."Черни връх", съобщиха от Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе оперативка на място на обекта с експерти от"Метрополитен", Софийска вода", "Топлофикация", дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община, кмета на район Лозенец Любомир Дреков. В работната група са включени и външни експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Минно-геоложкия университет. Ръководител на работната група е директорът на дирекция контрол по строителството на Столична община Влади Калинов".

Към момента не е установена причината за пропадането. Арх. Калинов каза, че експертите, които започнаха проучвания от сутринта, ще продължат работа. Ще бъдат проучени и обследвани на място всички подземни комуникации - мрежи и съоръжения. Проверяват се съоръженията на подземната инфраструктура на "Топлофикация", "Софийска вода", кабели и други.

До 30 август трябва да приключат ремонтните в района на бул. "Черни връх"

До 30 август трябва да приключат ремонтните наземни дейности на бул. „Черни връх’’. Това каза кметът на Столична общи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com